Visa kurser.se som: Mobil

Kurs: Skådespelarteknik för kameran

Calle Flygare Teaterskola
Kursinformation
Stockholm
10 tillfällen
Vår 2021
5 550 SEK

Info om Kurs: Skådespelarteknik för kameran

Inriktning: Skådespeleri / Filmskådespeleri

Målgrupp: Vuxna 18+ år

Nivå: Blandad

Kursbeskrivning

I denna kurs i Skådespelarteknik arbetar du med fokus på närvaro; hur behåller du närvaron emotionellt samtidigt som du är medveten om kameran? Du får tekniker som medvetandegör dig om rollfigurens känslor och skådespelarens (ditt) förhållningssätt till dessa.

Kursens innehåll

Målet med kursen är att göra dig mer bekväm framför kameran och ge dig bättre kunskap om vad som fungerar bäst när du agerar som filmskådespelare. Du kommer även att arbeta med olika övningar anpassade för att bygga upp förmågan att förbereda dig mentalt och emotionellt för olika typer av roller. Du lär dig hur du kan använda dina egna erfarenheter och känslor, samt även din fantasi. När du får tillgång till detta kan du skapa mer intressanta och fördjupade rollfigurer framför kameran.

Under de tio veckorna förbereder eleverna ibland material som de själva valt - monologer eller scener som vi också spelar in och tittar på. Vid några tillfällen så kommer scener att tilldelas eleverna utifrån vad instruktören upplever att de behöver jobba på eller för att demonstrerar hur en inspelning går till av olika typer av material. Emellanåt spelar vi också in scener som på en provspelning och om en elev vill jobba på material som förberedelse inför en riktig provspelning så välkomnas även detta.

Kursens delmoment

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp

  • Analysera ett manus och hur man ger det liv
  • Hur man bygger fram en intressant karaktär på film
  • Hur man tar risker med materialet på ett framgångsrikt sätt
  • Hur man tekniskt jobbar på bästa sätt framför kameran

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Fortsättningsmöjligheter

Efter avslutad kurs kan du fortsätta i kursen Skådespelarteknik för kameran - Fortsättning!

Pris: 5 550 kr

Målgrupp

Vuxna 18+ år

Kursupplägg

Denna kurs finns på olika dagar och på olika tider. För mer information, vänligen besök vår hemsida. 

Lärare

Lärare: Casper Andreas

Casper flyttade från Sverige till New York 1993 för att studera till skådespelare på the Lee Strasberg Theatre & Film Institute.
Casper är en erfaren skådespelare, manusförfattare, filmregissör och producent som har regisserat åtta prisbelönta långfilmer (fem vilka han också skrivit manus till) i USA. I Sverige har han skrivit och regisserat kortfilmenEtt Sista Farvälmed Tomas von Brömssen och Ivar Wiklander, en film som vunnit ett tjugotal priser på filmfestivaler runt om i världen. Tidigare i år tilldelades Casper ett pris för Artistic Achievement i regi på Qflix Film Festival in Philadelphia där han presenterade sin senaste långfilm komedi-dramatFlatbush Luck.Casper har även undervisat på The Lee Strasberg Theatre Institute i New York, där han ledde klasser ifilm- och TV skådespeleri.

Som skådespelare har Casper uppträtt på scen in New York som Hamlet och i Paris som Romeo. Filmroller inkluderar oscarsvinnarenLittle Children, och TV-roller inkluderar seriernaHawaii Five-0,Lethal Weapon, ochThe Blacklist.

Casper har undervisat i skådespeleri för film och TV i både New York och Los Angeles.

Kostnader

5 550kr för 10 tillfällen à 3 timmar 

Calle Flygare Teaterskola

Gå teaterkurs i Stockholm hos Calle Flygare Teaterskola

Teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola - Stockholm

Calle Flygare Teaterskola är en privatskola för undervisning i teater, film och kommunikation. Skolan ligger centralt i Stockholm på Västmannagatan 5. Vi erbjuder, förutom vårt välrenommerade skådespelarprogram, ett brett utbud av kurser och utbildningar för olika kunskapsnivåer och för människor...


Läs mer och visa alla kurser med Calle Flygare Teaterskola

Kontaktuppgifter till Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare Teaterskola

Västmannagatan 5
111 24 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kurs: Skådespelarteknik för kameran!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser