Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Landskapsmåleri på distans

ArtistLab Stockholm
Kursinformation
Distans
Distanskurs 2-6 månader.
Startdatum sker löpande
2 950 SEK

Kursbeskrivning

Målning av Erika Hellman

Landskapsmåleri på distans

Om du vill lära dig att måla natur och landskap är detta en kurs för dig. Vi handleder dig i valfritt material, teknik och stilriktning. Kursen passar alla, från nybörjarnivå till dem som målat länge men som behöver handledning för att utvecklas.

Under kursen får du obegränsad tillgång till handledning över e-mail. Du behöver inte anpassa dig till några fasta tider, kommunikationen sker löpande efter din egen arbetstakt och behov av handledning.

Under arbetets gång mejlar du foton på dina arbeten. Du får handledning löpande under hela arbetsprocessen, och inte bara när målningarna är färdiga. På så vis blir handledningen mer effektiv och du får mer konkret kunskap under varje fas av arbetet.

Alla distanskurser startar löpande över hela året, du bestämmer själv när du vill starta din kurs.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

Målning av Erika Hellman.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

NYBÖRJARE OCH AVANCERAD NIVÅ

Målarkursen på distans passar alla typer av konstnärer och konstintresserade. För nybörjaren som vill ha en konstnärlig grundutbildning, och till dig som redan målar men behöver handledning för att komma vidare i din konst. Med nya kunskaper får du både inspiration och nya verktyg för att konkret kunna utveckla ditt konstnärskap. 

FÖRESTÄLLANDE MÅLERI

(Nybörjare och avancerad nivå)

Vi går igenom alla grunderna inom material, teknik, färglära, perspektiv och anatomi m.m.

Du får även konkreta kunskaper i hur man på ett effektivt sätt använder sig av anpassade arbetsmetoder och processer som passar just din typ av motivvärld. Detta både underlättar arbetet och bidrar till en högre konstnärlig kvalité på de färdiga målningarna.

Du får också lära dig hur man utvecklar ett eget uttryck och tema i sina målningar.

I början när man lär sig måla föreställande målar man av natur, landskap, föremål och människor i studiesyfte, vilket är ett mycket bra sätt att lära sig grunderna på. Men hur gör man i nästa steg, om man vill att sina målningar inte bara ska bli avbildningar, utan kunna anses vara konst?

Det är vanligt att man fastnar i studienivån och fortsätter att måla av motiv, men med tiden uppstår för många en önskan om att komma vidare med sitt måleri, men man vet inte hur.

Vad gör en föreställande målning bra? Hur ska man kunna bedöma om en målning är färdig eller inte? Vad gör en målning bättre eller sämre?

Frågorna antyder vilken typ av kunskap man behöver för att kunna utvecklas inom sitt måleri, det är lika centrala frågor både för nybörjaren och för den som är mer avancerad och erfaren i sitt måleri.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Kostnader

Du kan välja att gå 2 mån. 2950 kr. eller 6 mån. 8850 kr.

(Det går att dela upp betalningen månadsvis.)

Kursledare

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Landskapsmåleri på distans.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Bosse
(5)
Jag har just gått igenom en två månaders distanskurs hos ArtistLab. Kursen behandlade akrylmålning men även en del teckning. Hos Peter Sköld får man alltid kunnig information och handledning som är personlig och relevant. Att själv kunna bestämma när och vad man vill måla gör kursen mycket mer "tillgänglig" och intressant, och jag vill varmt ...
Visa hela
Karima
(5)
Jag gick den här kursen i två månader på distans. Jag tycker det var roligt och att man alltid fick engagerade svar och givande feedback tillbaka på det man skickade in. Det är också praktiskt att man kan arbeta med kursen när man själv har tiden för att göra det.

ArtistLab Stockholm

MÅLARKURSER FÖR ALLA TYPER AV KONSTNÄRER PÅ ALLA NIVÅER

ArtistLab erbjuder målarkurser och konstkurser till alla typer av konstnärer och konstintresserade på alla nivåer. ​ Kurserna vänder sig både till nyfikna nybörjare och professionella konstnärer som behöver fördjupade kunskaper och ny inspiration för att komma vidare i sitt konstnärskap....


Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Stockholm

Kontaktuppgifter till ArtistLab Stockholm

ArtistLab Stockholm

Krukmakargatan 22
11851 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 23 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser