Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Konstkurs i fotografi - på distans eller i ateljé

ArtistLab Stockholm
Kursinformation
Distans, Stockholm
Distanskurs 2-6 månader, ateljékurs eller handledningsprogram.
2 950 - 11 600 SEK

Kursbeskrivning

SKRÄDDARSYDDA KONSTKURSER I FOTOGRAFI

Du kan välja mellan tre olika kursformer:

- distanskurs

- ateljékurs

- handledningsprogram

Det här är en kurs för dig som gillar att fotografera och som behöver nya idéer och kunskaper i hur man kan utveckla sina bilder mer konstnärligt, men även för alla målare som vill bli bättre på att fotografera förlagor till sina målningar.

Fotografi har kommit att få en allt högre status inom konstvärlden, från att tidigare endast blivit reducerat till teknik och hantverk har det nu fått en jämställd status med den övriga konsten. Fotokonsten har sina egna unika kvalitéer och möjligheter, som öppnar upp för helt andra sätt att berätta med sina bilder.

I kursen ligger fokus på hur du ska utveckla ditt fotograferande så att du får en mer originell och konstnärlig kvalité i dina bilder. Vi kommer att arbeta med olika metoder och arbetsprocesser som gör det möjligt för dig att utveckla ett eget tema och innehåll i dina bilder.

Kursen vänder sig även till målare som vill lära sig hur man bättre kan använda foto som ett verktyg och en metod för att skapa bättre förlagor till ditt måleri. De flesta målare använder ju faktiskt fotografier som förlagor till sina målningar, fokus ligger ändå helt på måleriet och själva fotot och fotograferandet glöms ofta bort.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Fotoverk av Ann-Marie Steinmann.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

NYBÖRJARE ELLER AVANCERAD NIVÅ

Fotokursen i ateljé, på distans eller handledningsprogram passar alla typer av konstnärer och fotografer, konstintresserade och fotointresserade.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Kostnader

DISTANSKURS

Du får obegränsad tillgång till handledning över E-mail. Du behöver inte anpassa dig till några fasta tider, kommunikationen sker löpande efter din egen arbetstakt och behov av handledning.

Alla distanskurser startar löpande över hela året, du bestämmer själv när du vill starta din kurs.

Du kan välja att gå 2 mån. 1950 kr. eller 6 mån. 5450 kr.

(Det går att dela upp betalningen månadsvis.)

ATELJÉKURS

Träffarna sker alltid individuellt och inte i grupp, detta för att du ska få bästa förutsättningar att kunna fokusera på ditt eget arbete och få arbetsro. Du målar i en liten ateljé med kreativ atmosfär på Södermalm i Stockholm.

Träffarna kan förläggas dag eller kvällstid, och i vissa fall även helger. Platserna är begränsade så ibland är det väntetid om man vill ha en viss dag.

Du kan välja en kurs med 5 st. eller 10 st. träffar. Varje träff är 2,5 tim.
Priset är 4250 kr för 5 st. träffar och 8500 kr för 10 st.

(Givetvis går det bra att dela upp betalningen om så önskas).

HANDLEDNINGSPROGRAM

Handledningsprogrammet är uppdelat i två delar. Del 1 (6 st. träffar) och del 2 (6 st. träffar). Kursen utgår från antalet träffar och har ingen begränsad kurstid, vanligtvis brukar kursdeltagarna fördela träffarna under 6-12 månader. En handledningsträff brukar pågå mellan 2-4 tim. och förläggs i ateljén på Södermalm eller i din ateljé/hem.

Kursen kostar 11600 kr för del 1, och 9900 kr för del 2.

(Det går bra att dela upp betalningen månadsvis).

Kursledare

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konstkurs i fotografi - på distans eller i ateljé.

ArtistLab Stockholm

MÅLARKURSER FÖR ALLA TYPER AV KONSTNÄRER PÅ ALLA NIVÅER

ArtistLab erbjuder målarkurser och konstkurser till alla typer av konstnärer och konstintresserade på alla nivåer. ​ Kurserna vänder sig både till nyfikna nybörjare och professionella konstnärer som behöver fördjupade kunskaper och ny inspiration för att komma vidare i sitt konstnärskap....


Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Stockholm

Kontaktuppgifter till ArtistLab Stockholm

ArtistLab Stockholm

Krukmakargatan 22
11851 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konstkurs i fotografi - på distans eller i ateljé!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 23 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser