Växt- och svampfärgning sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
16 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
16 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Gör en färgcirkel från naturen. En kurs för dig som vill ha grundkunskaper att fortsätta färga på egen hand.

Du kommer att få prova att färga naturmaterial, främst ullgarn, med färgämnen från växter och svampar.  Vi kommer gå igenom färgningsprocessens alla steg från växtplockning och förberedelser av det textila materialet till själva färgningen och till sist gå igenom hur man stickar en färgcirkel.

Kursen kommer även att innehålla lite historisk bakgrund och hur man färgar med naturliga färgämnen så färgen blir beständig. Vi kommer gå igenom flertalet olika växter och svampar som ger färg för att sedan använda oss av några av dem för att färga garn till en färgcirkel. Vi kommer även att testa att färga olika fibertyper för att se och jämföra färgskillnaderna.

Du kommer få med dig ett kompendium hem, så du kan fortsätta din växt- och svampresa hemma efter avslutad kurs. Större delen av kursen kommer vara utomhus.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 juni, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: Löpande

Kostnader

5 995  kr inkl. kost och logi

Kursledare

Anna Kjellander, @fargbart på Instagram, har en industridesignutbildning och ett stort fokus på slöjd och då främst textil sådan. Hon är även utbildad svampkonsulent och plockade sin första färgsvamp vid 8 års ålder. Anna har ett stort intresse och erfarenhet av att trycka med blad och växtdelar på främst textil. Hon har deltagit i flera utställningar och hållit i kurser i färgning med både växter och svamp. Att experimentera och hitta kompositioner i trycken slutar aldrig att fascinera henne.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Växt- och svampfärgning sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights