Linoleumsnitt sommarkurs

Ädelfors Folkhögskola, i Holsbybrunn
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
5 995 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

En högtrycksteknik där man skissar upp och skär ut motivet ur en linoleumplatta. Skapa egna plåtar och tryck på papper och tyg, för hand och i press. En kravlös, rolig och utvecklande grundkurs!

Här får du lära dig grunderna i linoleumsnitt, en högtrycksteknik där man skissar upp och skär ut motivet ur en linoleumplatta, valsar på färg och till sist trycker i press eller för hand. Man kan trycka på papper och tyg och du kommer få testa båda. Du får lära dig allt om både teknik och material och även om färglära och komposition om du så önskar.

Vi går igenom hur man överför en skiss till linoleumplåten, teori och teknik för att använda skärverktygen, teknik och tips på material, papper och färg, hur man trycker i press och för hand, hur man trycker med flera block, så kallade multiblock, hur man trycker på tyg och vilka färger och verktyg man använder då. Vill du trycka på något eget klädesplagg eller tygkasse så går det bra. När du är klar med kursen så har du kunskap att fortsätta trycka hemma. Du får med dig en materiallista på allt material vi använt samt en handledning att falla tillbaka på. Efter en rolig och givande vecka avslutar vi med en vernissage.

En grundavgift på 1000 kr tillkommer. Och ytterligare kostnad om du vill hyra eller köpa material utav kursledaren, men du kan även ta med eget.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 juli, 2024

  • Kurs
  • Holsbybrunn
  • Sista ansökan: Löpande

Kostnader

5 995 kr inkl. kost och logi.

Kursledare

Johanna Bolin och är konstnär och grafiker verksam i Vingåker. Hon har jobbat som bild- och matematiklärare men är numera egenföretagare på heltid. Johanna jobbar främst med olja på duk, grafik och Resin Art. Hon jobbar även ibland med collage och mixed media och skulptur. Genom sina utbildningar har hon en bred kompetens inom bild och konst och har i olika sammanhang utbildat, coachat och lett både vuxna och barn.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Linoleumsnitt sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ädelfors Folkhögskola
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

VI ÄR GLADA ÖVER ATT PRESENTERA SOMMARKURSERNA 2024 FÖR DIG! Låt dig inspireras av någon av våra kurser och unna dig själv en egen semestervecka i sommar med just din drömkurs. Här i hjärtat av Småland, i vacker och lugn...

Läs mer och visa alla kurser med Ädelfors Folkhögskola

Highlights