Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Mer om trädgårdskurser på distans och dess olika inriktningar.


Oavsett om ditt mål är att bli självförsörjande genom odling, lära dig mer om blommor eller rehabilitera dig med hjälp av växtriket, så finner du din trädgårdskurs hos oss.

Nedan har vi samlat information kring ett urval av olika kursinriktningar och vi hoppas att det ska inspirera samt hjälpa dig till rätt trädgårdskurs på distans.
Vill du ha mer information kring en kurs så tveka inte att göra en intresseanmälan på kursens sida. Efter intresseanmälan kommer du att få tillgång till ytterligare information om kursen.

Trädgårdskurser på distans

Distanskurser inom Trädgårdsdesign


Vill du lära dig om trädgårdsplanering, trädgårdsodling och utöka din kunskap om växter så kan denna typ av distanskurs passa dig. Efter en kurs i trädgårdsdesign har du skaffat dig kunskap om hur du kan skapa din drömträdgård och garanterat samlat en massa inspiration att nyttja, både i arbetet och i hemmet.

Distanskurser inom Trädgårdsplanering

Lär dig att planera din trädgård optimalt och förverkliga din vision på bästa sätt, genom en distanskurs i trädgårdsplanering.
En kurs i Trädgårdsplanering ger dig förutsättningarna att förverkliga din inre bild av din drömträdgård. Du kommer under kursens gång att skapa övergripande skisser med penna och papper, för att sedan utveckla och detaljera skisserna digitalt. Du lär dig att specificera exakta mått samt beräkna hur mycket material som behövs för att färdigställa din plan.

Distanskurser inom Trädgårdsodling


Lär du hur du väljer rätt blommor, växter eller grödor till rätt plats. Det finns en uppsjö av alternativ som passar för olika klimat och väderstreck, därför är det väldigt lärorikt och användbart att lära sig mer om odling. Det finns flera inriktningar som exempelvis skogsodling eller kurser för dig som vill odla för att äta. Det finns även distanskurser för dig som behöver djupare kunskap i botaniken och lära dig mer om vad du kan odla och vad som händer under växtens olika faser.

Arbeta med trädgård och växter


Har du viljan och passionen att arbeta med trädgård och växter? Vi har även distanskurser som utbildar dig till Diplomerad Trädgårdsmästare. Ett naturnära yrke med mycket variation beroende på säsong och klimat. Så ta chansen att förverkliga dina och andras trädgårdsdrömmar genom att bli diplomerad trädgårdsmästare.
Genom distanskurser får du möjlighet att bättre styra din studietakt och du är inte heller beroende av att vara på en specifik plats, vilket ger en enorm frihet och flexibilitet.

Här finns kurser om du föredrar att göra din trädgårdskurs på plats.

Jämför kurser