Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-14 av 14 träffar

Drömmer du om att ha en vacker trädgård?

Lär dig planera, skissa och skapa trädgården du alltid drömt om. På en kurs i trädgårdsdesign fokuserar du på att formge och hitta rätt växter för att skapa en härlig trädgårdsmiljö. Som deltagare på en kurs i trädgårdsdesign får du viktiga verktyg för att kunna arbeta fram din egen drömträdgård. Idag används många olika material utöver växter och blommor för att få till en härlig oas – allt från stenplattor till små dammar. I en trädgård är det viktigt att tänka på att färgsättning, material och växter är enhetliga. Allt det här får du lära dig på en kurs i trädgårdsdesign.

Det här lär du dig på en kurs i trädgårdsdesign

  • Trädgårdsplanering – Hur du planerar och skissar din trädgård

  • Trädgårdsinspiration

  • Olika växter och blommor

  • Färger och former i trädgården

Kurserna i trädgårdsdesign blandar ofta både teoretiska och praktiska övningar.

Trädgårdsplanering

Har du en bild i huvudet av hur din drömträdgård ser ut? I det första steget i din trädgårdsplanering skissar du fram din idé med papper och penna för att få en överblick av hur trädgården ska se ut. Efter det kan du lägga in skisserna i ett datorprogram och få exakta mått och en materialspecifikation över vad som behövs. Något som är bra att tänka på när du är i planeringsfasen är att planera trädgården för hela året, om du vill att din trädgård ska kunna avnjutas året runt. Bara din kreativitet kan sätta stopp för vad du kan göra i din trädgård. En bra planering av din trädgård kan få dig att spara både tid och pengar.

Trädgårdsinspiration

Vilken stil passar dig och din trädgård? Här får du trädgårdsinspiration i form av några vanliga trädgårdsstilar. Håll dig till en stil eller hämta inspiration från flera olika stilar för att skapa en helt unik trädgård!

Modern trädgård

I en modern trädgård arbetar man mycket med minimalism. Det är sparsamt med färger och oftast gröna växter i olika former och mycket stenar och vatten.

Japansk trädgård

En Japansk trädgård går i samma spår som den moderna. Den innehåller enkla former av växter, stenar och vatten. Japanska trädgårdar är för många synonymt med en plats för avkoppling och lugn.

Romantisk trädgård

Romantiska trädgårdar innehåller ofta lugna och harmoniska färger. Rosor, pioner, violer och syren är blommor som passar bra in i trädgården. För att få en trivsam romantisk trädgård ska formerna gärna vara mjuka och häckarna höga.

Naturträdgård

I en naturträdgård kan du låta växterna växa fritt. Se över vad som redan växer på tomten och använd dig av det för att skapa en vild och härlig trädgård. En naturträdgård passar dig som kanske inte vill lägga ner alltför mycket tid på din trädgård.

Vill du lära dig mer om växter och blommor?

För att komplettera dina kunskaper i trädgårdsdesign kan du gå en kurs där du får lära dig mer om växter och blommor. På en blomsterkurs lär du dig skapa vackra buketter, dekorationer och blomsterarrangemang. Välj blandkortare kurser i till exempel kransbindning eller längre kurser för dig som kanske är intresserad av floristyrket.

Här hittar du kurser om växter och blommor

Jämför kurser