Trädgårdsdesign - grundkurs

Längd
9 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Trädgårdsdesign - grundkurs

Designa din egen drömträdgård. Lär dig rita och skapa din egen inspirerande trädgård och få den precis som du vill ha den. Tips på val av växter, olika växtkombinationer, färgval och mycket mer.

Innehåll

Kursen tar upp växtval, färglära, markmaterial, skötsel och designprocess. Du får genom föreläsning och praktiskt genomförande i form av att rita med handledning fundera över din egen tomt. Det är bra om du reflekterar över hur formen på din trädgård ser ut (oval, rund, kantig, nivåer med mera) eller hur du skulle vilja att den såg ut.

Upplägg

 • Teoretisk genomgång, praktiskt genomförande samt respons.
 • Kursen omfattar 3 x 45 minuter per tillfälle.
 • Vi träffas onsdagar 11/9, 18/9 samt 25/9 mellan kl18:00-20:30.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs bara lust att designa din egen trädgård.

Kursledare

Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

 • Medtag tomtkarta skala 1:200.
 • Material: Ritpapper ingår och pennor kan du låna under kurstiden.

Tips på vidareutveckling

Om du vill fördjupa dina kunskaper efter den här kursen så erbjuder Medborgarskolan påbyggnadskurs i trädgårdsdesign samt en kurs i buketter och snittarrangemang.

Välkommen till oss

 • Micro och kylskåp finns.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Trädgårdsdesign - grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.