Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om streetdance i Stockholm

Vill du veta mer om streetdance? Då har du hittat rätt! Till skillnad från vissa andra dansstilar så är streetdance inte en specifik dansstil utan består av flera olika danser från hiphopkulturen. Det som är gemensamt för dessa olika dansstilar är att de utvecklats på gatan istället för i dansstudios. Detta är danser som utövades på nattklubbar, skolgårdar och i parker. Streetdance bygger mycket på känsla och innehåller ofta en del improviserad dans. Det är inte ovanligt att de som utövar streetdance vill involvera åskådare och skapa en gemenskapskänsla.

Vill du gå en kurs i streetdance? Leta bland kurserna ovan och skicka gärna en intresseanmälan till de kurser som låter rätt för dig. 

Exempel på dansstilar inom streetdance

Majoriteten av danserna inom streetdance härstammar från latino-New York och afroamerikanska danser under 1900-talets första halva. Däribland kan man hitta locking, breaking, house och hiphop. Här kan man även hitta inspiration från Melbourne shuffle samt clogging som utvecklades i Storbritannien och Västeuropa, ofta i fabriker. Här använder man mycket ben och fötter medan överkroppen är mer stilla.

Hip hop växte fram som dansstil under 1970-talet i New York. Sedan dess har dansstilen tagit världen med storm och flera underkategorier så som breakdance och locking har vuxit fram. I Stockholm hittar du många danskurser inom hip hop och streetdance. I Stockholm finns också många duktiga instruktörer och artister som kan hjälpa dig att utvecklas både inom dansen och kulturen.

Streetdance

Streetdance går under kategorin hiphop och har också vuxit fram utanför danslokalernas väggar. Det började som improvisation på gator, i parker eller på dansfester. Nuförtiden har streetdance en given plats på de flesta dansskolor även om det också går att dra ihop ett gäng och dansa på gatan också så klart! I Stockholm anordnas både föreställningar och tävlingar mellan olika dansgrupper i streetdance

Rycks med i streetdance

Streetdance kan beskrivas som en medryckande dans där det knappt går att stå still och titta på. Musiken förmedlar mycket känsla och dansen har ofta ett budskap. Dansaren kan exempelvis inleda med en förutbestämd koreografi och sedan övergå till mer improviserad dans för att sedan avsluta med något inövat. Om du går en kurs i streetdance får du känna på energi, rytm och mycket känslor. 

Är du en tävlingsmänniska? Inom streetdance utövas ofta battles där två personer eller grupper dansar mot varandra och efter utmanarna uppträtt får en domare eller musiken bestämma vem som gjorde det bäst.

Jämför kurser