Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Mer om streetdance i Malmö

Vill du lära dig dansa streetdance? Här kan du hitta kurser i Malmö! Streetdance är en sammansättning av flera olika dansstilar. Det gemensamma för dessa stilar är att de alla har utvecklats på gator, skolgårdar och nattklubbar istället för inne i dansstudios. Det är en dansstil med mycket känsla och attityd. 

I listan ovan hittar du kurser i streetdance i Malmö. Det finns danskurser för både barn och vuxna. Du som är 9 till 14 år gammal kan gå en kurs i streetdance där du får lära dig häftiga koreografier och avsluta kursen med en stor dansshow. För de äldre ungdomarna och vuxna finns till exempel street latin fusion, showdans samt streetdance new style. För de minsta barnen finns även barndans med influenser av streetdance. 

När du hittat den kursen som passar dig eller ditt barn kan du skicka en intresseanmälan så kommer arrangören kontakta dig med mer information. 

Kurs i streetdance

Idag är streetdance en populär dansstil och det finns kurser på många dansskolor. Det finns kurser både för dig som är nybörjare och för dig som är redo för en mer avancerad nivå. Vill du uppleva ännu mer streetdance kan du även gå på föreställningar och tävlingar i Malmö. 

När du tittar på streetdance är sannolikheten stor att du känner att det börjar rycka i benen och du vill dansa med. Dansen och musiken förmedlar mycket känsla och ofta finns ett budskap i framträdandet. Streetdance passar både dig som vill dansa själv eller i grupp. Föredrar du att tävla finns så kallade battles där två personer eller grupper dansar mot varandra. När utmaningen är klar är det upp till publiken eller domaren att avgöra vem som gjorde det bäst. 

Dansstilar inom streetdance

Begreppet streetdance innefattar flera dansstilar med ursprung ur latino- och afroamerikanska danser från 1900-talets första halva. Här kan du hitta exempelvis breaking, house, hiphop och popping. En lite mer ovanlig dans som också ingår i streetdance är clogging som utvecklades i fabriker i Västeuropa. Detta är en dansstil med mycket ben- och fotarbete samtidigt som överkroppen är mer stilla. 

Under 1970-talet utvecklades hiphopen på gatorna i New York. Idag är det en känd dansstil och musikgenre i hela världen och för dig som vill lära dig dansen finns många kurser. För att bli duktig på streetdance behöver du god kroppskontroll och attityd samtidigt som du känner rytmen. Inom streetdance blandar men ofta inövade koreografier med improviserade inslag. 

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer