Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-4 av 4 träffar
 

Mer om streetdance i Malmö

Vill du lĂ€ra dig dansa streetdance? HĂ€r kan du hitta kurser i Malmö! Streetdance Ă€r en sammansĂ€ttning av flera olika dansstilar. Det gemensamma för dessa stilar Ă€r att de alla har utvecklats pĂ„ gator, skolgĂ„rdar och nattklubbar istĂ€llet för inne i dansstudios. Det Ă€r en dansstil med mycket kĂ€nsla och attityd. 

I listan ovan hittar du kurser i streetdance i Malmö. Det finns danskurser för bĂ„de barn och vuxna. Du som Ă€r 9 till 14 Ă„r gammal kan gĂ„ en kurs i streetdance dĂ€r du fĂ„r lĂ€ra dig hĂ€ftiga koreografier och avsluta kursen med en stor dansshow. För de Ă€ldre ungdomarna och vuxna finns till exempel street latin fusion, showdans samt streetdance new style. För de minsta barnen finns Ă€ven barndans med influenser av streetdance. 

NĂ€r du hittat den kursen som passar dig eller ditt barn kan du skicka en intresseanmĂ€lan sĂ„ kommer arrangören kontakta dig med mer information. 

Kurs i streetdance

Idag Ă€r streetdance en populĂ€r dansstil och det finns kurser pĂ„ mĂ„nga dansskolor. Det finns kurser bĂ„de för dig som Ă€r nybörjare och för dig som Ă€r redo för en mer avancerad nivĂ„. Vill du uppleva Ă€nnu mer streetdance kan du Ă€ven gĂ„ pĂ„ förestĂ€llningar och tĂ€vlingar i Malmö. 

NĂ€r du tittar pĂ„ streetdance Ă€r sannolikheten stor att du kĂ€nner att det börjar rycka i benen och du vill dansa med. Dansen och musiken förmedlar mycket kĂ€nsla och ofta finns ett budskap i framtrĂ€dandet. Streetdance passar bĂ„de dig som vill dansa sjĂ€lv eller i grupp. Föredrar du att tĂ€vla finns sĂ„ kallade battles dĂ€r tvĂ„ personer eller grupper dansar mot varandra. NĂ€r utmaningen Ă€r klar Ă€r det upp till publiken eller domaren att avgöra vem som gjorde det bĂ€st. 

Dansstilar inom streetdance

Begreppet streetdance innefattar flera dansstilar med ursprung ur latino- och afroamerikanska danser frĂ„n 1900-talets första halva. HĂ€r kan du hitta exempelvis breaking, house, hiphop och popping. En lite mer ovanlig dans som ocksĂ„ ingĂ„r i streetdance Ă€r clogging som utvecklades i fabriker i VĂ€steuropa. Detta Ă€r en dansstil med mycket ben- och fotarbete samtidigt som överkroppen Ă€r mer stilla. 

Under 1970-talet utvecklades hiphopen pĂ„ gatorna i New York. Idag Ă€r det en kĂ€nd dansstil och musikgenre i hela vĂ€rlden och för dig som vill lĂ€ra dig dansen finns mĂ„nga kurser. För att bli duktig pĂ„ streetdance behöver du god kroppskontroll och attityd samtidigt som du kĂ€nner rytmen. Inom streetdance blandar men ofta inövade koreografier med improviserade inslag. 

JÀmför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kĂ€nde bĂ„de Molly Fredin och Sara Granelli Frick att sjĂ€lvkĂ€nslan vĂ€xte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

LĂ€s mer