Hundkurs i Uppsala

Gå en hundkurs och stärk banden med din hund

Vill du gå en hundkurs med din fyrbenta vän? Här finner du kurser för både vardagslydnad, spårning och för agility.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar
 

Läs mer om hundkurser i Uppsala

Det finns flera olika hundkurser att välja på beroende på vad ni vill lära er eller bli bättre på tillsammans. Det som alla kurser har gemensamt är att det kommer förbättra samarbetet mellan dig och din hund. Tillsammans skapar ni ett bättre samspel i er relation vilket leder till ett starkare band mellan er. Så se till att hitta din hundkurs i Uppsala redan idag. 

Vilka typer av hundkurser finns det?

Det finns både grundläggande och mer utvecklande kurser som skiftar från vardagslydnad till det mer fysiskt ansträngande. Några exempel på olika typer av kurser följer nedan.

Valpkurs

Den perfekta starten för dig och familjens nya valp. I kursen ingår grundläggande lydnad och du märker snabbt hur hunden agerar i olika situationer. Du lär dig att på bästa sätt agera för att kunna styra din hund efter din vilja. Viktiga kommandon som inkallning, lära hunden att stanna, sitta och ligga är grundläggande moment i kursen. Det är väldigt bra att lära valpen dessa kommandon i en kontrollerad miljö och med hjälp av kursledaren. En av de svåraste situationerna med en nyfiken valp brukar vara att passera andra hundar, då din lilla valp vill fram och hälsa på hundarna ni möter. På kursen kommer du få möjlighet att öva på dessa situationer tillsammans med dina kurskamrater.

Kurser för dig som vill skaffa en hund

Det finns också kurser för dig som vill skaffa en hund men är osäker på hur du ska välja. Vilken hund passar in bäst i ditt liv? Efter din kurs kommer du få med dig information som kan vara nyckeln till att välja rätt hund och få en ny familjemedlem. Du kommer lära dig hur du väljer rätt uppfödare och hur du lär dig tyda en hunds olika signaler och uttryck. Denna kunskap kan vara direkt avgörande om du överväger en hund för omplacering eller rescue dog. I dessa situationer är det otroligt viktigt att kunna läsa av en hunds signaler.


Barn och hund - en perfekt kompis

Det finns även kurser som vänder sig till barn och unga som gillar hundar och vill lära sig mer. På kursen lär man sig om hundars signaler, hur man bör agera kring sin egen och andra hundar samt massor av roliga aktiviteter och lekar man kan utöva med hundar. En kanonstart för en ung person som vill lära sig allt om hundar.

Spårning

Spårning är oftast en otroligt uppskattad aktivitet både för dig som hundägare och för hunden. Under spårträning får du och din hund samarbeta vilket utvecklar er båda och framförallt utmanar du din hund mentalt. Då kursen arbetar mentalt med hunden kommer den bli rejält trött och ni kan öka svårighetsgraden successivt.Tänk när ni tillsammans kan gå ut i skogen och spåra efter kantarell.

Hundkurser på distans

Du har säkert tittat på utbudet av kurser i Uppsala och här är de distanskurser du och din fyrbenta vän också kan gå. - Distanskurser

Jämför kurser