Hundmöteskurs

Längd
10 timmar
Pris
1 410 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 410 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Hundmöteskurs

Hundmöten kan verkligen vara en utmaning för hundägare! Oavsett om din fyrbenta vän blir skogstokigt glad, reaktiv, arg eller rädd vid möten med andra hundar, så är det viktigt att arbeta bort detta. På kursen fokuserar vi på att skapa positiva mötesupplevelser för både förare och hund.

På denna kurs går vi igenom det viktigaste att tänka på vid hundmöten. Alla hundar är olika så träningen kommer anpassas efter varje hund. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med:

  • Kontakt & Relation: Lär dig att bygga förtroende och skapa en stark koppling till hundarna
  • Lugnande Signaler: Förstå hur du kan kommunicera på ett sätt som lugnar och skapar trygghet.
  • Avledning: Hantera utmanande situationer genom att avleda hundens uppmärksamhet.
  • Frustration hos dig och din hund: Lär dig att hantera frustration och stress.

Upplägg

Denna kurs passar alla hundar och åldrar. Vi träffas vid 5 tillfällen, 2x45 min varje gång. Under kursen varvas teori med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina förutsättningar. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Första passet träffas vi UTAN hund för en gemensam teorigenomgång, vi möts då i Medborgarskolans lokaler på Bergsbrunnagatan 20 i Uppsala.

De fyra följande passen kommer vi att vistas utomhus tillsammans med våra hundar, kläder anpassat efter rådande väderlek behövs. 

Vi har valt att minimera antalet deltagare på denna kurs för att alla ska känna att de har full kontroll på alla hundmöten. Max 6 ekipage på kursen.

Åhörare: Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/per gång. 

Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständigt personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Förkunskaper
Kursen är lämplig för hundar från tio månader ålder.

Kursledare

Kursledare är Angelica Holmkvist har för närvarande två schäfrar, en hane och en tik som hon främst tränar lydnad och specialsök med. Hanen och Angelica är certifierade vägglusekipage. Angelica har erfarenhet av specialsök, nosework, spår, vardagslydnad, tävlingslydnad, koppelträning, träning av reaktiva hundar och hundmöten. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningsblock.

Ta med mycket hundgodis/mat i små bitar och ett par leksaker som hunden tycker om. Vattenskål, pläd/filt, bur eller liknande samt en tuggleksak/tuggben kan vara bra att ta med för att hjälpa hunden att slappna av.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser här!

Bra att veta
Meddela hundens namn, ras och ålder vid anmälan. Det görs i meddelande fältet.

Åhörare: Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Förändringar i schemat kan komma att ske men meddelas i så god tid som möjligt.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hundmöteskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.