Gratis kurser

Liva upp vardagen med en kostnadsfri kurs

Här hittar du allt från kostnadsfria föreläsningar till prova-på-kurser. Ta chansen att prova på en danskurs, gå en kurs i hur du hanterar din surfplatta eller blir en god man. Hitta något för dig i listan nedan.
Visar 1-20 av 727 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 727 träffar
1
2
3
4
...
37

Gratis kurser  - hitta något som passar dig

Gratis kurser, det vill säga kurser som är kostnadsfria, finns det faktiskt gott om. Här hittar du ett stort och varierat utbud som vi hoppas ska väcka ditt intresse. De kostnadsfria kurserna är oftast inte så långa och omfattande, du kanske bara behöver avsätta några timmar för att lära dig något nytt, få inblick i ett ämne du inte känner till, eller prova en aktivitet som du är nyfiken på.

Språk, foto eller skrivande?

Gratis kurser ges i alla möjliga olika kategorier och ämnen. Du kan gå prova på-kurser i foto, fågelskådning, hjärt- och lungräddning, porslinsmåleri och skrivande. Och mycket mer. Det finns också gratis kurser i ett flertal moderna språk. Kanske vill du få en inblick i engelska, franska eller italienska inför en resa? Då kan en lite kortare gratiskurs passa bra. Det finns också kostnadsfria kurser i svenska för dig som inte bott i Sverige så länge. Under dessa kurser i svenska får du oftast möjlighet att träffa och samtala med svensktalande som medspråkare.

Föreläsningar och öppet hus

Inom ramen för gratis kurser ryms också föreläsningar, öppet hus-arrangemang, filmvisningar och handarbetscaféer. Under ett öppet hus finns det oftast möjlighet att både titta och prova på. Filmvisningarna anordnas som regel av en filmklubb och utbudet brukar bestå av filmer som kanske vunnit en Oscar eller något annat prestigefyllt filmpris. Handarbetscaféerna kan ha olika teman som stickning, virkning eller klädsömnad. Det finns även gratis kurser inom hantverk: drejning och silversmide, för att nämna några.

Gratis kurser för alla

För dig som är senior finns det ett stort utbud av kostnadsfria kurser i hur du hanterar en dator, en surfplatta, en mobiltelefon eller hur du betalar räkningar från någon av dessa enheter. För föräldralediga mammor finns det amningacaféer. För den naturintresserade finns det kurser om bin och fågelskådning.

Kort sagt, gratis kurser finns inom alla olika inriktningar och letar du i utbudet kommer du säkert att hitta något som både intresserar och inspirerar dig. 

Jämför kurser
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer