Så blir du inredare eller homestagingkonsult

Med inredning kan du leka med personliga uttryck, kreativitet och förändring. Passar du bäst som inredare, en homestylist eller kanske homestagingkonsult?

bli inredare eller homestagingkonsult

Så du vill jobba med inredning? Look no further för här guidas du till hur du kommer igång med din dröm. Det finns längre inredningskurser där du blir certifierad inredare och kortare kurser där du kan bli diplomerad homestylist. Så först och främst behöver begreppen redas ut. Inredare, homestylist eller homestagingkonsult – vem gör egentligen vad? 

Först ut: Homestylist eller homestagingkonsult

Som homestylist eller homestagingkonsult är ditt uppdrag i huvudsak att styla bostäder inför försäljning med målsättningen att öka bostadens värde. Du lär dig hur du med färger, belysning och rätt detaljer kan skapa en inspirerande miljö som är tilltalande för potentiella köpare. En homestagead bostad ska inte kännas som att man är i någon annans hem – det ska kännas personligt men inte privat. Som homestylist eller homestagingkonsult kan du till exempel jobba på en mäklarbyrå och styla objekt som ska ut på försäljning eller ha ditt eget företag och erbjuda konsulttjänster inom inredning.

Gå en homestylingkurs


En inredare då?

Som inredare utgår du från en kund och dennes önskemål. Som inredare arbetar du med helheten i ett hem eller någon form av lokal, till exempel företagslokaler eller caféer. Här är du ofta med från början från planlösning till den sista detaljen som skapar en personlig och inbjudande miljö. Inredare har hjälp av 3D-program där de kan planera sitt arbete utefter rummets planlösning innan det är dags att sätta igång med moodboards och kalkyler. Som inredare har du en större frihet i och med att du ofta är med från början och jobbar mer med färger, möbler och alla detaljer som ger det lilla extra. Du har också nära kontakt med din kund för att gemensamt gå igenom sådant som stil och budget.

Hitta en inredningskurs


Vägar till att bli inredare eller homestagingkonsult

När du bestämt dig för vad du vill jobba med finns det lite olika vägar att gå. Generellt är utbildningar till inredare längre än homestyling-utbildningar. Det finns också utbildningar som kombinerar dessa två. Som inredare har du större valfrihet men som homestylist kan du successivt ta dig an större uppdrag och på så sätt jobba dig uppåt – men certifierad inredare blir du bara genom utbildning.

Kurser och utbildningar till inredare och homestylist

Den lättaste vägen till att bli inredare eller homestylist är genom att gå en inredningskurs. Har du inte möjlighet att gå en inredningskurs kan du på egen hand fördjupa dig inom färgsättning, ljussättning, möblering och feng shui. Skapa också en hemsida där du kan bygga upp din portfolio och lär dig om grundläggande marknadsföring så du kan nå ut till potentiella kunder. Om du väljer att gå en kurs för att bli inredare, homestylist eller homestagingkonsult så får du möjlighet att arbeta med anpassade projekt samtidigt som du har tid att bygga upp din portfolio innan det är dags att hitta jobb.

Det finns flera olika inredningskurser som gör det möjligt för dig att ta nästa steg mot din dröm om att jobba med inredning. Läs en intensivkurs, inredning på distans eller som kvällskurs. För en längre kurs eller utbildning i en annan stad än den du bor i kan det bli aktuellt att hyra en lägenhet i andra hand, på Samtrygg.se hittar du en temporär bostad tryggt och enkelt. Nedan hittar du hela utbudet av inredningskurser!

Se alla inredningskurser


Annonser