Motorsågskörkort AB, intresseanmälan våren 2024

SV Västerbotten, i Skellefteå
Längd
28 timmar på 7 tillfällen
Pris
6 700 SEK
Längd
28 timmar på 7 tillfällen
Pris
6 700 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig att hantera motorsågen rätt och säkert i skogen.

Motorsågskörkortet är något för dig som aldrig arbetat med motorsåg eller att du arbetar med motorsåg men vill lära dig arbeta säkert och ergonomiskt. En ny lag började gälla fr.o.m. 1/12-2012, arbetsmiljöverket ställer nya krav på teoretisk och praktisk dokumenterad utbildning för dig som inte arbetar på egen mark (hjälper du grannen måste du ha kortet). För företagare är kortet ett krav. Arbete utan detta intyg kan ge ett vite på 10.000 kr per användare.

Nivå A, Motorsågning
Kursen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett säkert sätt använda motorkedjesåg vid diverse vanligt förekommande sågarbeten, t.ex. vedkapning och sågning i rent trä i samband med byggarbeten.

Nivå B, Trädfällning, grund
Kursen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som utöver nivå A krävs för att på ett säkert sätt använda motorkedjesåg vid normalt skogsarbete såsom trädfällning, kvistning och kapning.

Upplägg: Träff 1, teori A-delen, kvällstid Träff 2, teori B-delen, kvällstid. Ett pass om filning och skötsel av motorsågen därefter praktiska moment i lämplig övningsskog. Efter avslutad kurs avläggs en uppkörning och provskrivning för nivåerna AB.

Deltagarna måste ha egen motorsåg, skyddsutrustning som hjälm, skyddsbyxa, skyddssko och handskar vid praktiska övningar.

Så snart vi har 8 anmälda deltagare skickas kallelse och faktura ut till deltagare. Skulle du ej ha möjlighet att delta så måste du avanmäla dig inom en veckan sen du mottagit kallelsefakturan.

Veckodag:
Tid: 01:00-01:12
Lokal: Kanalgatan 41 B
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Motorsågskörkort AB, intresseanmälan våren 2024 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights