Tråkåsömnad

SV Väst, i Ljungskile
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig trikåsömnad i en trikåfabrik.
Är du nyfiken på att sy i trikå och vill lära dig använda din overlock? Eller har du sytt en hel del och vill lära dig mer om trikåsömmar, fållar och kantavslutningar på industrimaskiner? Vill du var i en härlig miljö och dela tips och inspiration med andra? Oavsett nivå är du välkommen till denna studiecirkel full av inspiration och idéer och som äger rum i trikåfabrikens historiska lokaler i centrala Ljungskile. Passar för dig med viss symaskinsvana eller grundläggande sömnadskunskaper.

Studiematerial
Tag med plagg eller material som du vill använda för projekten. Om du har egen tråd eller tillbehör som du vill använda så tar du med det, vanligt förekommande trådfärger finns på plats. Det kan vara bra att ta med egen overlock, det finns några för lån men inte så många hushållsoverlockmaskiner. Det är också bra att ha med sig egen tygsax samt trådsax och måttband. Tag även gärna med telefon eller kamera för dokumentation.

Cirkelledare
Pernilla Toll är utbildad klänningsskräddare och arbetar vid Göteborgsoperan. Hon är också en del av Ljungskile Trikå.

1935 etablerades Resteröds Trikå av bröderna Mattson. Under 70 år tillverkades trikåvaror av bästa kvalitet i samhället Ljungskile. Efter en tids uppehåll tillverkas återigen rundstickad trikå på samma autentiska maskinpark i trikåfabriken. Idag drivs produktionen av Ljungskile Trikå. Fabriken är unik i sitt slag då den är i stort sett orörd sedan slutet på femtiotalet. Under välkomstfikat kommer vi att få en presentation av verksamheten.

Bra att veta
Ljungskile Trikå ligger i centrala Ljungskile alldeles intill busstationen, Ljungskile station.
Reser du med bil finns parkeringsmöjligheter på pendelparkeringen, den också på nära gångavstånd.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Tisdag
Tid: 20:00-22:30
Ledare: Pernilla Toll
Lokal: Vällebergsvägen 19

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 september, 2024

  • Kurs
  • Ljungskile
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights