Teaterimprovisation

SV Väst, i Henån
Längd
12 timmar på 4 tillfällen
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 4 tillfällen
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En studiecirkel i teaterimprovisation.
Vill du prova på gratis 18 september kan du anmäla dig här. https://www.sv.se/kurser-och-evenemang/musik-teater/teaterimprovisation-prova-pa-98182

I denna studiecirkel tar du dina första steg i improvisationsteaterns värld. Vi utforskar vad en tom scen kan förvandla sig i bara genom att använda vår inbillning. Du kommer att upptäcka din spontanitet, hur det känns att gå utanför din komfortzon och att bli överraskad. Improteater är kreativt, lekfullt och framför allt mycket lustigt.

Kursinnehåll
Vi kommer att lära oss om improteaterns basisprinciper och explorera dem genom övningar och lek som fokuserar på plats, emotion, karaktär och berättelse. Vad händer när det inte är möjligt att göra fel och man bara säger ja till det som händer?

Cirkelledare
Lien De Coster har sysslat med olika arter av performans, som teater, improteater, poesi och storytelling, sedan hon var tolv år gammal. Hon upptäckte improteater när hon pluggade på Stockholms Universitet och höll en lite grupp i Belgien. Improteater är en av de roligaste sakerna hon känner till i livet.

Bra att veta
Studiecirkeln har fyra tillfällen utan regelbundenhet:
Tisdag 24 september
Tisdag 15 oktober
Torsdag 31 oktober
Torsdag 28 november.

Man behöver inte ha erfarenhet av teater för att delta. Alla nivåer är välkomna!

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 10 anmälda deltagare.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med Orust kommun - Kultur och bibliotek.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Tisdag,Torsdag
Tid: 21:00-22:15
Lokal: Hamntorget 18

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 september, 2024

  • Kurs
  • Henån
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights