Jägarexamen teori Stenungsund

SV Väst, i Spekeröd
Längd
45 timmar på 15 tillfällen
Pris
3 745 SEK
Nästa kurstillfälle
11 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
45 timmar på 15 tillfällen
Pris
3 745 SEK
Nästa kurstillfälle
11 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Jägarexamen i Stenungsund - teoridel
Den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen ska kunna visa upp bevis på ett godkänt kompetensprov – Jägarexamen. Genom kursen jägarexamen får du en gedigen kunskap om jakt, viltvård, etik och biologi. Kursen leder till examination för jägarexamens teoretiska del. Genom teoretiska och praktiska lektioner tillsammans med studiebesök tillgodogör du dig kunskaper för att sedan slutföra teoriprov Jägarexamen för hög- och småvilt.

Kursinnehåll
Kursen leder till examination för jägarexamens teoretiska del. Under kursens ca 15 träffar á 3 studietimmar ger vi dig kunskaper om viltvård och jaktteknik, ekologi, biologi, viltvård, säkerhetsfrågor, skjutvapen och ammunition, jaktlagstiftning och annan lagstiftning av betydelse. Under kursens gång gör vi också ett antal studiebesök. Du får genom kursen med dig bästa möjliga förutsättningar för att bedriva en jakt som är säker, vilthänsynstagande och ekologiskt anpassad.

Ledare
Kursledare är Tommy Fors, med lång erfarenhet av många olika slags jakt och av att som ledare med stort engagemang ge människor förutsättningar att växa i kunskap:

- Att utbilda och leda grupper är väldigt roligt och mycket givande. Jägarexamenskursen är starten på en fantastisk ny hobby, en livsstil där du får komma ut i skogen och möta ett stort nätverk av människor som alla delar ditt intresse, säger Tommy Fors.

Läs mer om Tommy Fors i vårt cirkelledarporträtt här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/nyheter/cirkelledarportratt-tommy-fors

Examination
Det teoretiska kompetensprovet kan genomföras vid individuellt bestämt tillfälle eller i mindre delgrupper.

Praktisk del samt uppskjutning
Observera att den praktiska delen som examineras med ett skjutprov inte ingår utan genomförs av annan utbildare. Information om anmälan till denna examinationsdel ges under kursens gång.

Studiematerial
Studiematerial är senaste upplagan av Svenska Jägareförbundets Jägarskolepaketet med Jägarskoleboken samt inloggning till webbaserade e-jakt som innehåller ljudboken, övningsfrågor, filmer och bildspel som underlättar lärandet inför jägarexamen.

Boken ingår i den avgift du betalar vid anmälan och vi kommer beställa boken inför kursstart. Vi reserverar oss för ev prishöjningar. Kostnad för frakt tillkommer. OBS: Ange i din anmälan om du redan har boken.

Bra att veta
Veckodagarna kan variera. Vi bestämmer tillsammans dag för träffar efterhand under kursens gång.

Anmälningsinformation
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart. Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Veckodag: Måndag
Tid: 19:30-21:45
Ledare: Tommy Fors
Lokal: Tveten 112

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 november, 2024

  • Kurs
  • Spekeröd
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights