Foto - Fördjupning

SV Väst, i Åmål
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Foto - Fördjupning

En kurs för dig som vill vidareutvecklas tillsammans med din digitala kamera. Utmana dig själv, lär dig hantera och utnyttja de inställningsmöjligheter som finns. Vi växlar mellan teori och praktik och kan komma att fota tex natur, landskap, porträtt, husdjur, norrsken, mörkerfoto och streetfoto, detta utifrån önskemål från cirkeln. Vi kommer att vara utomhus mycket och fotografera.

Kursinnehåll
I den här fotokursen kommer vi vidareutveckla och fördjupa oss i kamerans alla funktioner.
Vi kommer att fotografera och prata mycket bild, utföra uppdrag och sedan diskutera bilderna vi tagit. Under 2 av träffarna kommer vi även lära oss om Lightroom.
Lightroom är ett redigeringsprogram som ger dig massor av möjligheter att redigera delar av bilden, påverka färger och ljus. Det är enkelt att ångra varje redigeringssteg utan att påverka något annat och reglagen är tydliga och logiska. För dig som vill höja dina bilder för att ge dem den där wow-känslan är det ett perfekt program att jobba med. Med Lightroom förbättrar du en bra bilder och kan även “rädda” bilder som inte blev riktigt så som du önskat.

Cirkelledare Therese Ingraham
Therese Ingraham är född och uppväxt i Åmål. Som nittonåring flyttade hon till Seattle, USA och där spenderade hon de kommande elva åren. Fotointresset har funnits sedan barnsben men det var först I USA som hon började satsa professionellt. Idag har hon en liten studio i centrala Åmål där hon bor med sin man och deras tre barn. Förutom porträtt så brinner hon lite extra för landskapsfotografering, speciellt norrsken.

Studiematerial
Medtag egen digital kamera och din manual till kameran.

Bra att veta
Då vi kommer att göra utflykter så kan det vara nödvändigt att ändra veckodag eller tid, detta görs under cirkelns gång.

Anmälningsinformation
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.
Veckodag: Måndag
Tid: 20:30-22:00
Lokal: SV, Norra Långgatan 19

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 september, 2024

  • Kurs
  • Åmål
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights