Italienska A1

SV Malmö, i Malmö
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 765 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 765 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

På denna kurs kommer vi att utgå från relevant kunskap som kan behövas för att använda enkla ord och fraser som rör konkreta vardagssituationer. Deltagarnas lärande kommer vara centralt och olika former av inlärningsmetoder kommer att provas på i grupp och/eller enskilt. Kursdeltagarna ska vara beredda på aktiva och lärorika lektioner!

INNEHÅLL OCH MÅL
Med en grundläggande förståelse för den italienska grammatiken och ett utökat ordförråd kommer deltagarna att kunna ställa enkla frågor och förstå enkla svar samt tala och skriva på italienska om enkla ämnen. Målet är att man också ska utvidga sina kunskaper om kulturen och samhället där det italienska språket talas.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs vänder sig till er som har läst italienska i tre terminer (60 studietimmar) eller har motsvarande kunskaper i italienska.

KURSLEDARE
Maria har varit verksam som tolk och översättare i italienska, franska och spanska i mer än 20 år nu. Italienskan lärde hon sig till en början genom att bo hos sin dåvarande italienske pojkvän i Piemonte, i norra Italien. Maria pratade franska och familjen svarade på italienska - ett av många sätt att lära sig ett språk! I Piemonte äter man givetvis gott, men med lite för mycket fokus på kött och chark tycker Maria - numera föredrar hon vitlöksdoftande rätter med mycket grönsaker från södra Italien. Maria är en erfaren pedagog efter att ha jobbat i 25 år som lärare på gymnasiet och högstadiet vid sidan av arbetet som tolk och översättare.

KURSLITTERATUR
Litteraturen som kommer att användas på kursen heter Buon Viaggio 2. Invänta kallelse/faktura ifrån oss innan kurslitteraturen köps. Kursuppehåll den 31/10.

VIKTIG INFORMATION
Startgaranti: Kurser startar när minst 6 deltagare är anmälda.
Vid 6 deltagare blir det 10 kurstillfällen och 20 studietimmar.
Vid 7 deltagare blir det 11 kurstillfällen och 22 studietimmar.
Vid 8 eller fler deltagare blir 12 kurstillfällen och 24 studietimmar.
Antalet kurstillfällen och timmar kan komma att justeras efter startad kurs.

Veckodag: Torsdag
Tid: 19:30-20:00
Ledare: Maria Gustafsson
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Italienska A1 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights