Grundläggande föreningskunskap - Hur startar man en förening?

SV Kalmar län, i Kalmar
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
26 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar på 3 tillfällen
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
26 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till kursen "Föreningskunskap" baserad på boken "I förening"! Denna kurs sträcker sig över tre träffar och ger en förståelse för grundläggande principer inom föreningslivet. Vi kommer att undersöka centrala ämnen som föreningsbildning, möteshantering, ekonomi, kommunikation och medlemsengagemang, med fokus på praktiska tillämpningar. Genom diskussioner, övningar och reflektion kommer deltagarna att utveckla de färdigheter och kunskaper som krävs för att aktivt delta och bidra till en framgångsrik föreningsverksamhet.

Kursupplägg
I kursen kommer vi utgå ifrån boken "i förening" och lära oss mer om föreningslivet och dess funktion samt hur man startar och driver en förening.

Kursledare
Alexander Finstad.
Alexander har varit engagerad i civilsamhället sedan flera år tillbaka. Han har varit aktiv i flertalet olika organisationer. Han har själv varit med och grundat organisationen BUS - Barn och unga i Sverige, som idag har fyra lokalföreningar.

Kursmaterial
I kursen kommer vi använda kursboken "I Förening". Denna ingår i kursavgiften.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Veckodag: Söndag
Tid: 16:00-18:15
Lokal: Polhemsgatan 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 maj, 2024

  • Kurs
  • Kalmar

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Grundläggande föreningskunskap - Hur startar man en förening? och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Kalmar län
Polhemsgatan 16
39239 Kalmar

Studieförbundet Vuxenskolan - Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights