Baka bröd i vedeldad ugn

SV Kalmar län, i Kalmar län
Längd
13 timmar på 2 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
13 timmar på 2 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom och upplev konsten och kulturarvet av brödbak i en vedeldad ugn!

Vi bjuder in dig till en unik och inspirerande kurs i brödbak, där tradition möter modernitet i en härlig symbios. Tillsammans med Hossmo hembygdsförening har vi skapat ett speciellt tillfälle för att bevara och hylla den gamla konsten av brödbakning, utförd i en genuin vedeldad ugn på Hossmo gård.

Under två dagar får du chansen att lära dig grunderna i brödbakning på detta vis. Första dagen, på fredagen, ger vi oss i kast med själva förberedelserna – att skålla mjölet, gör surdeg, blanda degen och låta den jäsa över natten, medan vi tillsammans delar historier och knyter an till vårt kulturarv samt lär oss om materialet.

Upplägg:
På lördagen möts vi återigen vid den vedeldade ugnen. Tillsammans kommer vi att baka och forma olika sorters bröd – från de klassiska bröden till spännande lokala varianter såsom tunnkakor och kringlor som vi själva kan vara med och skapa. Det är en dag fylld med dofter, smaker och gemenskap i en liten grupp!
Fredag kl.16-19
Lördag kl.9-16

Ledare:
Agneta Erlandsson, en av dom som återskapat bakstugan på Hossmo gård och har ett gediget intresse och kunskap om detta.

Material:
Ingredienser och studiematerial(kompendie med recept) ingår samt ätbart under dessa dagar. Det du behöver ta med dig är eget förkläde, 2-3 kökshanddukar och huvudbonad. Ha gärna varma kläder som du enkelt kan ta av dig vid behov.

Kurslokal:
Kursen hålls i baktugan på Hossmo gård, utanför Kalmar. Lokalen är ej tillgänglighetsanpassad för rullstol.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. . Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Detta är en kurs med väldigt begränsat antal platser, vid fullt anmäl dig gärna som reserv så kontaktar vi dig om det blir fler tillfällen(ej bindande).

Veckodag: Fredag,Lördag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Hossmo gård 140
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 september, 2024

  • Kurs
  • Kalmar län

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Baka bröd i vedeldad ugn och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Kalmar län
Hossmo gård 140
38892 Ljungbyholm

Studieförbundet Vuxenskolan - Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights