Akvarell för nyfikna

SV Halland, i Varberg
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har du någon gång suttit framför ett vitt papper och inte vetat vad ska måla? Eller har du börjat måla och inte varit nöjd med resultatet? Då kan du ha glädje av den här kursen i akvarellmåleri. I kursen får du grundläggande kunskaper i akvarellmåleri så att du kan komma igång med ditt eget skapande. Du kommer bland annat att få lära dig hur man bygger upp målning med hjälp av skissteknik för att sedan färglägga den med akvarellfärger. Välkommen till en rolig kurs som bygger på gemenskap, kunskap och kreativitet!
Kursen kommer gå varannan vecka: 9/11, 23/11 och 7/12.

Målgrupp
Kursen riktar sig till alla och kräver inga förkunskaper.

Mål
Målet med kursen är att du ska få grundläggande kunskaper inom akvarellmåleri. Det handlar om förståelse för pigment och hur man bygger upp bilder med hjälp av skissteknik.

Innehåll
Kursen kommer att ge dig möjlighet att utforska teknikerna självständigt och tillsammans med din lärare. Efter kursen kommer du att ha en bättre förståelse för perspektiv och komposition. Du kommer också att få verktygen för ett kreativt skapande med akvarellmåleri som utgångspunkt.
• Bildhistoria
• Konsten att se
• Skissteknik
• Perspektiv och komposition
• Teknik inom akvarellmåleri

Studiematerial
Studiematerial ingår inte i deltagaravgiften. Du kan däremot köpa ett nybörjarkit på plats, alternativt tar du själv med dig penslar, akvarellpapper (300 g-papper) och akvarellfärger.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 7 deltagare.

Om kursledaren
Kursen leds av Marisa Phuikhamphi som är utbildad bildlärare och har arbetat som Konstpedagog på Göteborgs Konsthall. Marisa har genom sin utbildning och erfarenhet utvecklat en gedigen kunskap inom konst- och bildvetenskap. Hon är även en verksam konstnär och driver The Art Space i Varberg, där hon skapar och ställer ut sin egen konst.

Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-13:00
Ledare: Marisa Phuikamphi
Lokal: Östra Långgatan 40
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 november, 2024

  • Kurs
  • Varberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarell för nyfikna och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights