Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning - När östdanmark blev Sydsverige - Marcus Bernhardsson

SV Blekinge
Kursinformation
Ronneby
2020-02-05 18:30
50 SEK

Kursbeskrivning

OBS! Föreläsningen är inte fullbokad du måste boka dina biljett på Ronneby bibliotek!

1600-talet utgör en av de mest dramatiska perioderna i svensk historia. En tid då myndiga män i stora peruker och plymagerade hattar skapade stormakten Sverige.
I kraftmätningarna mellan Sverige och Danmark kom skånelandskapen att gå från den danska till den svenska kronan vilket resulterade i att allmogen reste upprorsfanan mot den nya överheten och snapphanerörelser uppstod. Detta samtidigt som den medeltida staden Ronneby förlorade mycket av sin betydelse till de två nygrundade svenska städerna Karlshamn och Karlskrona.

Marcus Bernhardsson är historiker arkivarie och bibliotekarie. Han är en väl känd och omtyckt föreläsare i Blekinge. Till vardags arbetar han på Sölvesborgs Bibliotek.

I samarbete med Stadsbiblioteket i Ronneby.

OBS! Du kan inte boka föreläsningen på SV utan måste boka din biljett på biblioteket tel 0457-61 74 77 eller informationen@bibliotek.ronneby.se
Entré 50kr.

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:30-20:00
Ledare: Marcus Bernhardsson
Lokal: Kungsgatan 35

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning - När östdanmark blev Sydsverige - Marcus Bernhardsson.

SV Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...


Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Kontaktuppgifter till SV Blekinge

SV Blekinge

Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Tel: 0771-210 400
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Föreläsning - När östdanmark blev Sydsverige - Marcus Bernhardsson!