Digital läsledarutbildning Shared Reading

Längd
24 timmar på 6 tillfällen
Pris
7 499 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar på 6 tillfällen
Pris
7 499 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till läsledarutbildning i Shared Reading – delad läsning!

Shared Reading är en spännande, engelsk metod för högläsning och samtal i grupp. Vi läser noveller och dikter tillsammans och pratar kring de tankar och känslor som texterna väcker. Metoden passar för alla målgrupper, vänder sig till såväl vana som ovana läsare och kännetecknas av sin kravlöshet. Man deltar utifrån egna förutsättningar och inga förberedelser krävs av deltagarna mellan träffarna. Forskning visar att deltagares upplevelse och effekterna av att delta i en Shared Reading-grupp är mycket positiva.

Utbildningen sker på svenska och ger dig en bred inblick i metoden, verktygen för att leda egna grupper samt praktisk erfarenhet av att delta i och leda Shared Reading. Även kursmaterialet är på svenska och består av tre delar: En Handbok där metoden tydligt beskrivs, vår Textsamling med tips på noveller och dikter att använda, samt häftet Läsledares och deltagares egna berättelser. Efter avslutad kurs får du ett intyg som visar att du är certifierad läsledare i Shared Reading, och du har därmed behörighet att leda grupper utifrån metoden Shared Reading.
Vi som utbildar heter Catharina Kåberg och Christina Heldemark, och vi är utbildade av The Reader Organisation i Liverpool till såväl läsledare som utbildare i Shared Reading.

FÖRKUNSKAPER
Det är en fördel om du deltagit i Shared Reading men det är inte ett måste.

BRA ATT VETA
Datum och tider:
Tisdag 5/11, kl: 13:00-16:30
Onsdag 6/11, kl: 09:00-12:30
Tisdag 12/11, kl: 13:00-16:30
Onsdag 13/11, kl: 09:00-12:30
Tisdag 19/11 kl:13:00-16:30
Onsdag 20/11, kl: 09:00-12:30

Sista anmälningsdag 11/10

Frågor eller funderingar?
Hör gärna av dig till: Catharina Kåberg, catharina.kaberg@hotmail.com

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Veckodag: Tisdag, Onsdag
Tid: 13:00-16:30
Ledare: Catharina Kåberg, Christina Heldemark
Lokal:

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 november, 2024

  • Kurs
  • Distans
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights