Visa kurser.se som: Mobil

Måla utifrån Glädje & Lust - hitta lusten och glädjen i måleriet

Skaparladan
Kursinformation
Norrtälje
3 till 6,5 dagar
2 900 - 3 900 SEK
Kommande starter
Norrtälje
2020-03-13 10:00  
2 900 SEK
2020-06-26 10:00  
2 900 SEK
2020-07-03 10:00  
2 900 SEK
2020-07-15 10:00  
2 900 SEK
2020-07-20 10:00  
3 900 SEK
2020-07-31 10:00  
2 900 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

måla i glädje och lust

Måla utifrån Glädje & Lust – Steg1

Måla utifrån Glädje & Lust – Steg 1 hjälper dig att hitta lusten och glädjen i måleriet. Vi lägger ett fokus på din frihet att skapa som du vill, att hitta vägar och tekniker som är lustfyllda. Du blir trygg i din egen förmåga att höra dina skapandeimpulser och att omsätta dem i handling. Du får en grundläggande förståelse för målarprocessens olika steg.

Kursen fokuserar på den första fasen av målarprocessen – att höra, öppna upp och agera på dina skapandeimpulser samt få en förståelse för processens grundpelare – frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

Vi provar på och övar oss i tryggheten i att veta att kunskapen om hur man vill måla finns hos var och en om man lyssnar inåt. Strunta i det du inte vill göra – satsa på det som känns roligt, spännande och lustfyllt.

Vi skapar förutsättningar för detta genom att träna på att vara närvarande i din personliga rytm. Då hör du dig själv och kan förstå och agera på dina skapandeimpulser vilket är en förutsättning för att måla på ditt eget sätt.

Under kursen visar vi också, om du inte redan vet det, hur du praktiskt använder akrylfärg och olika verktyg

Kursen ger dig mycket egen tid att hålla på med det du tycker är lockande. Genom att prova och öva på det du tycker är roligt, undersöka det du tycker är fult/fint/ovanligt etc. skapas ett lärande och en tillit till dig själv. Denna tillit stärker målarprocessen och är grunden för din utveckling.

Måla utifrån Glädje & Lust – Steg 2 

Under Steg 2 fortsätter vi äventyret i måleriet – efter att i Steg 1 lärt oss att ta avstamp i den egna kreativiteten och lusten fokuseras denna helg på att se vad som händer i skapandeprocessen; när du söker dig fram till det du önskar och gillar i ditt måleri och hur du går från delar till helhet för att slutligen avsluta din skapelse.

Kursen fokuserar på de andra och tredje faserna av målarprocessen – att vidareutveckla och avsluta sin målning samt en fördjupad förståelse för processens grundpelare – frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

Under kursen ges en introduktion i hur du kan närma dig ditt personliga formspråk. En central workshop handlar om att ta fram och förtydliga form. Du provar på och övar dig i att utveckla dina målningar från de första fria stegen vidare mot en helhet, balans, format och avslut – på det sätt som du känner är meningsfullt och lustfyllt. Du lär dig även att lyssna till och finna din målnings berättelse. Under sista dagen får du även känna på att uppleva samtliga av målarprocessens faser i en inspirerande gemensam övning.

Kursen ger dig mycket egen tid att hålla på med det du tycker är lockande. Genom att prova och öva på det du tycker är roligt, undersöka det du tycker är fult/fint/ovanligt etc. skapas ett lärande och en tillit till dig själv.

Måla utifrån Glädje & Lust – Inspiration (fördjupningskurs)

Måla utifrån Glädje & Lust – Inspiration är en fördjupningskurs för dig som redan har gått Steg 1 och 2 eller motsvarande (se nedan). Vid varje kurstillfälle har vi olika inspirationsteman – föreläsningar och/eller workshops som ger dig ny kunskap, nya insikter och en extra gnista i skapandet. Kommande inspirationsteman kan du se nedan.

Fokus är, liksom i kurserna Steg 1 och Steg 2, på din egen roll som kunskapsbärare av ditt unika konstnärliga uttryck – med glädje och lust som drivkrafter.

Måla utifrån Glädje & Lust – Inspiration kan du gå hur många gånger som helst och hela tiden lära nytt.

Vid varje kurstillfälle ges tre inspirerande föreläsningar och/eller workshops. Kursen ger inspiration till vidareutveckling och du har mycket egen tid att utveckla det du tycker är lockande och roligt. Kommande teman hittar du på vår webb. 

måla i glädje och lust

fritt skapande, inspiration

Målgrupp

Steg1

Inga förkunskapskrav. Kursen är:

 • För dig som vill börja skapa.
 • För dig som målar eller målat tidigare och vill hitta vägar och tekniker som är lustfyllda.
 • För dig med starka prestationskrav som lägger krokben för glädjen i skapandet.
 • Kort sagt - för alla, oavsett hur mycket du tidigare målat, som vill ta fart och måla utifrån glädje och lust med fokus på frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

Steg2

Förkunskapskrav är att du har gått kursen Måla utifrån Glädje & Lust – Steg 1 eller Vedic Art Grundkurs 1 i Skaparladan (princip 1-5) eller gått hela Grund- och/eller Fortsättningskursen i Vedic Art hos annan arrangör.

 • För dig som vill fortsätta skapa och ta avstamp i den egna kreativiteten och lusten
 • För dig som målar eller målat tidigare och vill hitta vägar och tekniker som är lustfyllda.
 • För dig med starka prestationskrav som lägger krokben för glädjen i skapandet.
 • För dig som målat tidigare och som vill fortsätta måla utifrån glädje och lust med fokus på frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

Inspirationskursen

Förkunskapskrav är att du gått minst Måla utifrån Glädje & Lust - Steg 1 och Steg 2

eller minst hela Grundkursen i Vedic Art i Skaparladan (samtliga 17 principer).

OBS: Har du gått Grund- och/eller Fortsättningskursen i Vedic Art hos annan arrangör ska du gå Måla utifrån Glädje och Lust Steg 2.

Kursen är:

 • För dig som söker ny kunskap, nya insikter och en extra gnista i skapandet.
 • För dig som vill fördjupa din kunskap och erfarenhet i målarprocessen.
 • För dig som vill måla utifrån glädje och lust med fokus på frihet, närvaro, tillit och nyfikenhet.

Kika gärna på en film inifrån Skaparladan

Sök på YouTube på ordet - Skaparladan - så hittar du en film från en av våra kurser. Då ser du också ungefär hur det ser ut i ateljén.

Kommentarer från deltagare

Tack, ni är bäst! 
/Charlotte 


Jag är så otroligt glad över att jag fick chansen att vara med på en kurs som sticker ut från alla andra målarkurser i både upplägg och innehåll. Det blev en riktig kickstart för mig attsätta igång med att måla igen. Jag är grymt impad över hur du lyckades guida oss ochskapa så mycket mening, kraft och tillåtande kreativt klimat. Det kändes som om alla varmed utifrån sina förutsättningar och på sina villkor - alla sedda och lyfta av dig. Så tack föratt du gjorde det så proffsigt, innerligt, personligt, utvecklande och roligt!
/Lena

Helt magisk helg! Vilka verk vi har skapat❣️/Mardjan
Så härligt inspirerande! Ett äventyr jag nu pratar med alla i min närhet om - skulle unna alla vara med om detta 💜
/Eva

Vi har inte landat!!! Vi flyger högt, burna av all glädje, energi och upptäckarlusta ni delade så generöst och fantastiskt inspirerande och livsbejakande. Tack för underbara dagar.
/IsabelLängtar tillbaka... till målarbubblan, den sköna platsen och fina stämningen!
/Linda


Åååååh, vad jag saknar Er och Ladan!!!
/Helena

Är fortfarande i nån skön, lite groovy, Skaparladan-känsla, som om min ´syn´ vidgats något, som om min ´kropp´ landat något. Fan vad glad jag är att ni finns och skapat detta kreativa paradis, bästaste Jonna och Peppe!

/Christina

Tack för underbara dagar! Trodde inte att jag kunde vara så inne i mig själv... Vi ses igen!
/Jenny

Tack för en underbar kurs och ett fantastiskt slut på detta år.
/Kram Annika & David

Skaparladan är en fantastisk kreativt och generös oas! Tack för en underbar skaparhelg! ♥ 
/Marie-Louise

Tack bästa Jonna o Peppe! Ni ger en verkligen kraft! Mår så otroligt bra när jag är hos Er. Den positiva energi Ni utstrålar är verkligen en underverksinjektion. Har aldrig känt något liknande i mitt 66 åriga liv. Idag när jag tittade på en av de tavlor jag ägt i 15 år så ser jag något nytt. Ni har även lärt mig att se in i målningar o hitta nya  upplevelser.
/Stora kramar från Kerstin


Tack för en riktigt härlig målarhelg! Fantastisk miljö att få vara i. 😊
/Eva-Lotta

Tack för inspirerande helg i härlig miljö💛 . Vädret på topp! Och det bästa av allt..kvällsmålningen😊😊/Pernilla 

När jag var sju år mötte jag "K". Hon kom in i mitt liv som en färgklick, stark, öppen, kreativ, stort hår med mycket färg och och hon pratade med stora rörelser. Jag blev överlycklig, skulle få lära mig att måla. Första gången hon kom fram till mig så stod hon länge bakom mig, jag blev alldeles rusig och lite nervös… vad skulle hon säga… vad ?? Hon sa inget, bara gick.
Lilla jag satt och tänkte att hon nog tyckte det var fint, men ville inte störa. Eller ?
Nästa gång, då hade jag ritat ett helt landskap, med vattenfärg, de stora puckarna med olika färger blandades på pappret, jag var så glad….så stod hon där … alldeles tyst….. Sen sa hon, "Jaha, här sitter du och försöker, men du ska nog inte måla sånt, det kan du inte."

Jag målade inte mer. 45 år senare kommer jag till Skaparladan, en solig dag. Efter 2,5 dag på Lågarö sitter jag i mitt kök, målar på allt jag hittar. Jag hittade just en burk som såg ful ut, nu är det fylld med färg. Mina vuxna döttrar och min man bara häpnade igår när jag visade vad jag målat. Inga kommentarer annat än MEN ÅH, så underbart! Den vill jag ha, och den .. Och den ! Så fyllt med kärlek.

Jag är nu i full färd med att planera för nästa och nästa tillfälle hos er, min man vill komma med.
Ibland räcker inte orden till, men jag hoppas att ni känner vad dessa 4 bokstäver innehåller… av hela mitt hjärta, TACK!
/Johanna

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla utifrån Glädje & Lust - hitta lusten och glädjen i måleriet.

Skaparladan

Skaparladan

   VI SER MÅLERIET SOM ETT ÄVENTYR ATT UPPLEVA! INTE ETT PROBLEM ATT LÖSA Målarkurser året runt! Kom och upptäck ett nytt språk och njut av ett fritt skapande genom att pröva, öva och leka samtidigt som du utvecklar ditt...


Läs mer och visa alla kurser med Skaparladan

Kontaktuppgifter till Skaparladan

Skaparladan

Knösgårdens väg 6
761 94 Norrtälje, Roslagen

Recensioner
Bli den första att recensera Måla utifrån Glädje & Lust - hitta lusten och glädjen i måleriet!