Visa kurser.se som: Mobil

Den etiska slampan, bok- och samtalscirkel

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Distans
12 timmar
100 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en bokcirkel där vi tillsammans läser Den etiska slampan och diskuterar egna erfarenheter av relationer och normer utifrån vad vi läst.

I över 30 år har Den etiska slampan varit en grundbok för personer som söker relationsstilar och praktiker utanför den exklusiva tvåsamheten som är många samhällens norm. Boken tar upp ett antal aspekter Har du tänkt att du ska läsa Den etiska slampan? Tänkt läsa den igen? Läst den och känner att du behöver samtala och bolla intryck från den?

Ronja Håkansson är vår ledare och sammankallande till en biblioterapeutisk bokcirkel kring tredje utgåvan av Den etiska slampan. Hon sitter också i styrelsen för Polyföreningen och cirkeln är ett samarbete mellan föreningen och Sensus.

Välkommen oavsett vilket språk du läser boken på och vilken utgåva du läser! 
En biblioterapeutisk studiecirkel innebär att en grupp träffas och talar om hur (utvalda) texter påverkar oss människor. Vilka känslor och tankar bubblar upp i dig av under läsningen? Hur påverkar boken ditt liv och dina tankar? Med deltagarnas tankar och känslor som utgångspunkter har gruppen samtal kring texten och oss själva.

Praktiska detaljer

Vi kommer att träffas på torsdagar varannan vecka kl 19:00 till 20:30, totalt sex tillfällen. Till första träffen behöver du inte läst något men bra om du har införskaffat boken (låna på bibliotek, ljudbok eller köpt bok fungerar, både på engelska och svenska). Sensus erbjuder ett mötesrum i Zoom. Det är viktigt att gruppen blir en trygg plats att dela erfarenheter på och därför blir vi max 10 deltagare inklusive ledare i denna cirkel. Vid fler anmälningar så delar vi upp gruppen under den första träffen till flera grupper.

OBS! Sista anmälningsdag är en vecka innan cirkelstart. 
Frågor och funderingar om cirkelns innehåll skickas till Ronja Håkansson, mail: ronja.mooneye@gmail.com

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Den etiska slampan, bok- och samtalscirkel.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Den etiska slampan, bok- och samtalscirkel!
Intresseanmälan

För att få mer information om Den etiska slampan, bok- och samtalscirkel, fyll i följande uppgifter: