Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig segla med Sailstar


Seglarkurser på en lite roligare seglarskola

Sailstar arrangerar seglarskolor för vuxna, från 16 år (yngre i vuxens sällskap). Vi använder segeljollar, mindre segelbåtar (24 fot) och stora segelbåtar (44-50 fot) i vår utbildning där du verkligen lär dig att segla och seglingens grunder. Sailstar har engagerade ledare som har bra kunskaper om segling. På jollekurserna har vi följebåtar och varje deltagare får låna flytväst och våtdräkt. På kölbåtskurserna har vi flytvästar till alla och båtarna har erforderlig säkerhetsutrustning.  

Vår stora båt där vi har logi ombord har kompletta seglarställ till alla deltagare. 

Vi har dessa kurser:

  • Grundkurser segling 4 dagar i segeljolle, vuxna (från 16 år). Dessa kurser är fyra dagar där kurserna på vår och höst sker över två helger och kurserna på sommaren fyra dagar (torsdag-söndag). Jollarna vi använder är moderna, oömma jollar -  Laser BUG och RS Zest
  • Grundkurser segling 4 dagar i mindre segelbåt, kölbåt. Vi seglar 24 fots kölbåtar (Diva 24SC med fällköl, skräddarsydda för Sailstar) Dessa kurser är på fyra dagar och även dessa över två helger på vår och höst medan den arrangeras torsdag-söndag under sommaren. Kurserna är parallellt med jollekurserna så teorin är delvis samma.

  • Grundkurser segling 4 dagar på en 50 fots segelbåt i Stockholms skärgård. Fyradagarskurser från maj till september. Båten vi seglar är en Beneteau 50 som är rikligt uppgraderad för utbildning. Vi arrangerar dessa kurser i princip varje helg, torsdag-söndag, hela sommaren. 

  • Grundkurs segling 1 vecka, i Kroatien. Vid fyra tillfällen, vecka 18,19, 40 och 41 arrangeras grundkurs i segling en hel vecka nere i Kroatien. Båten vi seglar är en Jeanneau Sun Odyssey 440 som vi har skräddarsytt för utbildningen. Vecka 18 respektive 40 seglar vi till öarna Solta, Hvar, Vis, Brac och vecka 19 och 41 seglar vi upp till Kornati Nationalpark.
    
  • Grundkurs segling 4 dagar, på Teneriffa. Nytt för 2019! Vi startar kurser med jolle och mindre öppna kölbåtar nere på Teneriffa från november 2019!

» Mer information
För mer information om Sailstar eller deras kurser, gör en intresseanmälan!

Bilder:

Jollekurser
Jollekurser, på bilden Laser BUG, enmansjollar.

Diva 24SC

Segling med mindre kölbåtar, Diva 24SC

Operah, Beneteau 50

Segling med vår stora kölbåt, Operah, en Beneteau 50

Jeanneau Sun Odyssey 440

I Kroatien seglar vi vår Jeanneau Sun Odyssey 440

Visa alla kurser med Sailstar

Kurser

Kurs
Båt och Sjö
Segling Pris Ort Snittbetyg
Grundkurs segling - större segelbåt (Seglarintyg 1, 2) 6 450 SEK Stockholm
5,0 (5)
Grundkurs segling (jolle) (Seglarintyg 1) 4 950 SEK Stockholm
4,5 (2)
Grundkurs segling Teneriffa 4 950 SEK Teneriffa
Grundkurs segling, segelbåt (Seglarintyg 1, 2) 4 950 SEK Stockholm
Introduktionskurs Segling (jolle) 3 250 SEK Stockholm
Seglarvecka i Kroatien (Seglarintyg 1, 2) 8 450 SEK Kroatien
5,0 (5)

Visa alla

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Sailstar och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Sailstar

Holmenvägen 4
184 70 Åkersberga

Tel: 076-114 19 30
www.sailstar.se

Recensioner

Lovisa Berntsson
(5)
Väldigt nöjd med kursen. Bra blandning av teori och praktik.
Johanna och Stefan
(5)
Allting ifrån första mötet, genomgången, de praktiska momenten och ledarnas väl förberedda mat-, aktivitets- och hamnplaner var bättre än vi kunde föreställa oss. Efter fyra intensiva dagar till sjöss känner man sig redo for nästa steg! Rekommenderas varmt till alla som är nyfikna på segling och extra tack till våra fantastiska instruktörer ...
Visa hela
Ulf Nilsson
(5)
Bra information i förväg och riktigt bra utbildning, ett klart plus att vi hade flyt med tillräckligt med vind så det blev segling varje dag under veckan. Jag funderar helt klart på att gå kursen en gång till, repetition är kunskapens moder.
Sailstar
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 12 recensioner.
Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Sailstar och få mer information, fyll i följande uppgifter: