Yinyoga

Medborgarskolan Väst, i Trollhättan
Längd
10 timmar
Pris
1 050 SEK
Nästa kurstillfälle
7 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 050 SEK
Nästa kurstillfälle
7 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Yinyoga är en lugn, avslappnande och återhämtande form av yoga och passar särskilt bra om man känner sig stel eller stressad.

Innehåll
Yinyoga är en lugn och avslappnande yogaform. Vi släpper alla prestationskrav och impulsen att "göra" något för att istället öva på att vara i nuet och känna hur kroppen känns. I yinyoga intas varje position med hjälp av tyngdkraften och tillsammans med fokus på andningen underlättar vi för kroppens muskler att slappna av. Vi stannar ca 3-5 minuter i varje position, vi slappnar av och låter kroppen vara och öppnar upp i egen takt, på så vis stimuleras och töjs bindväven/fascian, som håller samman kroppens samtliga organ och muskler. Yinyoga är en återhämtande form av yoga och passar särskilt bra om man känner sig stel eller stressad.
 
För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Er kursledare Claudia har ett stort intresse för personlig utveckling och hälsa. Hon har tränat yoga under hela sitt liv och Yinyoga har hon utövat sedan 2017. Under 2018 gick hon grund- och påbyggnadsutbildning hos Vanja Thörnqvist Miles - Yinyogalife, och utbildades till lärare i Yinyoga. Claudia har även praktiserat hos Vanja Thörnqvist-Miles, Yinyogalife.

Claudia undervisar också i franska hos oss på Medborgarskolan. Hon är genuint språkintresserad och gillar även resor och konst.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel rekommenderas. Eftersom yinyogan är vilande kan man bli lite sval då vi stannar länge i varje position. Ta gärna på dig sköna sockor och ta med en varmare tröja in i yogasalen. Yogamatta finns att låna, men ta gärna med en filt.

Bra att veta
Omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Inspiration
Läs om Berit Berg, kursdeltagare i yoga:
www.medborgarskolan.se/var-varld/kropp-och-halsa/berit-yogar-for-bade-kropp-och-sjal

Läs om Anders Bäckström, kursdeltagare i yoga:
www.medborgarskolan.se/var-varld/kropp-och-halsa/jag-har-fatt-ett-inre-lugn

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 maj, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Yinyoga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights