Ukulele, nybörjare

Medborgarskolan Väst, i Trollhättan
Längd
16 timmar
Pris
1 750 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 750 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Ett fantastiskt lättspelat instrument som lockar till sång och skratt! Du lär dig stämma, spela ackord och kompa till enklare kända låtar. Vi sjunger och spelar i grupp.

Innehåll
Med hjälp av enkla melodier får du lära du dig att spela ackord, kompa och stämma ukulelen. Du lär dig några nya ackord varje vecka och första tillfället går vi igenom ukulelen och olika sätt att stämma. Liten grupp med 3-5 deltagare.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Tänk på att du också behöver öva mellan kurstillfällena för att lära dig, helst öva lite varje dag!

För vem
För dig som är nybörjare så inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Din kursledare Anders har hållit på med musik sedan unga år. Det som i ungdomen startade som en hobby har genom åren utvecklats till ett stort musikintresse. Anders har många års erfarenhet som musiklärare och att undervisa i gitarrspel på musikskola. Han har varit kursledare och undervisat hos oss på Medborgarskolan sedan slutet av 90-talet. "Det är en stor glädje att se framstegen och utvecklingen hos deltagarna", säger Anders.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Spela Ukulele 1, ISBN 9789185791880.
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Invänta kallelse innan du köper kursboken!

Mot uppvisande av din kallelse får du 10 procents rabatt på strängar och nya instrument hos Musikpartner på Spannmålsgatan i Trollhättan.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 september, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ukulele, nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights