Teckning - prova på för nybörjare del 1, distanskurs i realtid - sommarkurs

Längd
10 timmar
Pris
1 095 SEK
Nästa kurstillfälle
25 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 095 SEK
Nästa kurstillfälle
25 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du prova på att lära dig teckna från grunden? Detta är en onlinekurs som sker helt på distans i realtid. Liten grupp.

Kursen sker helt på distans via onlinemöten. För att delta behöver du en dator med kamera eller platta/padda samt en stabil internetuppkoppling.

Innehåll
I denna kurs får du möjlighet att prova på olika tekniker inom teckning. Vi arbetar med blyerts och teknikövningarna handlar bland annat om hur vi med ljus och skugga kan få djup i bilder, hur vi bygger form/rymd med linjer och streck samt går igenom hur perspektiv kan göra att det tecknade ser tredimensionellt ut.

Dessa teman kommer vi att gå igenom:  Linjer, Ljus och skugga, Perspektiv, Fortsättning på perspektiv & Teckna snabbt, Stilleben

Intensivkurs 25-26 juli: tisdag-onsdag kl 10.00-14.30. 
Det blir tid för lunch och paus under dagarna.

För vem
Kursen vänder sig till vuxna som vill prova på att teckna från grunden.

Kursledare
Kursledaren har gått konstnärlig grundutbildning på KV Konstskola i Göteborg samt kurser i teckning och illustration på Högskolan Väst. Hon har tidigare illustrerat åt bland annat tidningen TTELA och är medlem i Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Material som du behöver till kursen är: hård och mjuk blyertspenna, gärna 2B, 4B och eventuellt 6B. Suddgummi och/eller knådgummi. Pennvässare. Skissblock A3 eller A4 (gärna även ett litet häfte/block i A6-format). Om du vill prova på med tusch behöver du också en svart tuschpenna (av typen som ibland kallas artist pen, storlek small eller medium).
Invänta kallelse innan du köper kursmaterial!

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

25 juni, 2024

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Teckning - prova på för nybörjare del 1, distanskurs i realtid - sommarkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights