Släktforskning, grundkurs

Längd
24 timmar
Pris
1 175 SEK
Nästa kurstillfälle
3 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
1 175 SEK
Nästa kurstillfälle
3 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Du lär dig bland annat hur man hittar i arkiv samt läser gamla handstilar. Du forskar i din egen släkt och lär dig upprätta antavlor.

För vem
Inga förkunskaper krävs. För att delta på kursen behöver du ta med en bärbar dator. 

Kursledare
Sven-Olof Ask har varit kursledare i släktforskning under många år och har även tidigare arbetat på släktforskaravdelningen på G:a Biblioteket i Skara.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Deltagarna behöver ta med en bärbar dator. För dig som har en stationär data hemma så går det även att låna en mindre bärbar dator vid kurstillfällena.

Medborgarskolan har avtal för deltagarabonnemang hos Arkiv Digital och vi beställer "allt-i-ett-abonnemang" för våra deltagare. Du som önskar abonnemanget kommer få en kod av kursledaren. Ett "allt-i-ett-abonnemang" gäller i 13 veckor och kostar 395 kr. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Kostnad för studiematerial, från släktforskarföreningen, tillkommer. Beställningen görs av kursledaren.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 april, 2024

  • Kurs
  • Skara

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning, grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights