Sashiko - japanskt broderi

Medborgarskolan Väst, i Trollhättan
Längd
6 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
22 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
22 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik. Det som kännetecknar Sashiko är många små enkla vita stygn ofta i stilrena och geometriska former. Det går även att använda den här tekniken till att laga, lappa eller förstärka.

Sashiko
Sashiko är en mycket gammal japansk broderiteknik som uppstod vid lagning med lappar. Den dekorativa tekniken utvecklades med tiden och idag betraktas detta som lyxkonst trots att man bara broderar mönster med tråckelstygn.

Det som kännetecknar Sashiko är många små enkla vita stygn ofta i stilrena och geometriska mönster, ofta på indigoblått tyg. Det går även att använda den här tekniken till att laga, lappa eller förstärka.

Innehåll
Vi startar dagen med genomgång av materialet och tekniken. Vi börjar att brodera Sashikostygn på färdigtryckt tyg, som t ex kan bli en enkel förvaring, bordstablett, duk, kasse eller kudde. 

Därefter går vi över till att lära oss rita egna mönster på jeanstyg med hjälp av mallar. Detta broderar vi med sashikostygn.

Som sista punkt lär vi oss hur vi kan lappa och laga med en jeanslapp.

Allt kanske inte hinner bli klart under dagen men du har fått kunskap att arbeta vidare på egen hand efter kursens slut.

Endagskurs söndag 22 september kl 10.00-15.00.

För vem
Detta är en grundkurs, ingen broderivana krävs. Tekniken passar lika bra för nybörjare som för den med vana. Kursen vänder sig till vuxna.

Kursledare
Din kursledare Annika har ett genuint intresse av att skapa med händerna. Hon t ex stickar, virkar, broderar, gör betongarbete, syr (men inte kläder), smycken och scrapbooking. En gång om året ställer Annika ut på en konstrunda och då visar hon mest quilt men även sashiko, artquilt och yllebroderi.

"Det jag vill med mina kurser är
- att fånga ditt intresse och kreativitet
- att få dig att släppa prestation och ha roligt
- att alla gör efter sin egen förmåga"

Här kan du läsa om Annika och även se en film där hon visar Sashiko:
https://www.medborgarskolan.se/var-varld/konst-och-hantverk/kvilttekniken-blev-annicas-raddning/

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. En del av materialet (t ex nål och tråd) köper du direkt av kursledaren för ca 100 kr. I kallelsen står vilket material du själv behöver ta med dig till kursen.

Bra att veta
Det blir tid för lunch under dagen så medtag gärna fika/lunch. I våra lokaler finns både kylskåp och micro. Även kaffe och te finns.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 september, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sashiko - japanskt broderi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights