Qi-andning och Mindfulness

Längd
6 timmar
Pris
525 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
525 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna kurs handlar om att få stanna upp en stund i vardagen, och genom Qi-andning och mindfulnessövningar slå av på takten för ett tag och komma i kontakt med ditt inre och uppleva en dag i nuet och varandet.

Qi-andning bygger på teorierna om Yin och Yang, de fem elementen och meridiansystemet. Qi-andning är ett sätt att aktivera sina egna inre krafter för att förebygga och stärka den kroppsliga och själsliga balansen.

Mindfulness handlar om att träna på att vara medvetet närvarande i nuet genom olika mindfulness övningar och meditationer. Mindfulnessträning minskar stresshormoner och lugnar det autonom nervsystemet.  

Qi-andning innefattar olika rörelser och andningsövningar i ett lugnt tempo för att stimulera de inre organen samt dina olika känslor och fylla på med ny livsenergi. När livsenergin kan flöda fritt i kroppen utan hämmande blockeringar, så är det en god grund för själslig, fysisk och mental hälsa och stryka.

 

Mindfullnessövningar är olika övningar där du tränar på att vara medvetet närvarande i nuet och uppleva nuet genom dina sinnen och vara en observatör utan att döma eller värdera. Mindfullness går ut på att verkligen uppmärksamma vad som pågår inom dig och runt om dig, vilka känslor du känner, hur det känns i din kropp, vilka ljud du hör eller vad du ser. Att leva i nuet. Om tankarna börjar sväva iväg till annat så riktar du tillbaka uppmärksamheten till det du skulle vara fokuserad på. Mindfulness handlar helt enkelt om att träna din uppmärksamhet, istället för att låta dina känslor och upplevelser gå på autopilot. 

 

De 7 förhållningssätten när du tränar Mindfulness (Kabat Zinn); inte döma, tålamod, nybörjarsinne, tillit, inte sträva, acceptans och släppa taget. 

 

 

 

För vem

 

Alla är välkomna på denna kurs och det krävs inga förkunskaper för att kunna delta. De flesta rörelser/övningar går att göra sittandes.

 

 

Kursledare

 

Bodil Andersson är diplomerad Qi-andning och Mindfulness instruktör och har under flera år utövat både Qi-aning och Mindfulness. Bodil har haft ett brinnande intresse för stresshantering och personlig utveckling under de senaste 20 åren.

 

 

 

Bra att veta

Lunchpaus cirka kl 12.00-12.30 Lunch ingår ej i kursavgiften, men man kan ta med egen mat och äta på plats. Vi bjuder på kaffe/te. Det finns mikrovågsugn om du vill värma din mat.

Om du vill byta om på plats så går det på vår större toalett.

Angående parkering: Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. På helger behövs inget parkeringstillstånd men samtliga platser är avgiftsbelagda via Parkster.

Ha mjuka sköna kläder som du rör dig lätt i. Du kan vara barfota eller med mjuka och lätta skor. Ta gärna med en vattenflaska.

Ha mobilen avstängd när du kommer in till lokalen.

Vid fint väder kan Qi-andningen komma att hållas utomhus (på gräsmattan utanför Medborgarskolan)

 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Friskvårdsbidrag gäller på den här kursen.

 

Ort

Medborgarskolan – Skövde

Södra Trängallén  2 A, Skövde

 

  

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 juni, 2024

  • Kurs
  • Skövde

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Qi-andning och Mindfulness och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights