Nåltovning - Påsktema

Längd
6 timmar
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
17 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
17 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nåltovning är ett helt unikt sätt att skapa i ull här på denna kurs kommer du att skapa figurer eller dekorationer för att dekorera andra föremål. Varje föremål blir unikt. 200 gr ull ingår i kurspriset.

Kom och lär dig nåltovning med Nathalie och skapa något vackert till årets påskpynt eller varför inte ge bort en extra fin påskpresent till någon du håller kär.

Innehåll
Lär dig nåltova i ull. Skapa egna dekorationer och figurer på ett fritt och lustfyllt sätt. Upptäck nya sätt att använda svensk ull!

När man nåltovar används torr ull och en speciell tovningsnål som har små hakar vid nålspetsen. Nålen sticks genom ullen för att få fibrerna att haka i varandra. När nålen sticks in i ullen och ju mer man sticker ner nålen desto hårdare blir ullen.

Den här tekniken ger en större kontroll över ullen än när man våttovar, därför är det vanligt att nåltovning används för att skapa konsthantverk av ull.

Inledande kort teori om ull och tillvägagångssätt. Därefter skapar vi valfria alster med tema påsk.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Nathalie tillverkar och säljer sin ull själv. All hantering av ull sker för hand, den rensas, tvättas, kardas och eventuellt färgas.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Det ingår 200gr ull i kursavgiften, nål och platta lånar du av kursledaren under kursen.
Vill du kan du köpa mer ull,  nål och platta av kursledaren på plats för att kunna skapa egna alster hemma.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör på www.medborgarskolan.se/allmanna-villkor


 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 mars, 2024

  • Kurs
  • Varberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Nåltovning - Påsktema och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights