Måleri olika tekniker: akvarell och teckning - sommarkurs ute och inne

Längd
12 timmar
Pris
975 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
975 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en inspirerande helgkurs där du kan du ägna helt åt att fördjupa dig i måleriet. Tillsammans översätter vi våra synintryck i färgens underbara möjligheter.

Innehåll
Vi arbetar huvudsakligen i akvarell, kritor, blyerts, kol eller tusch. Vid fint väder kommer vi vara utomhus på högskoleområdet en stund på förmiddagen för att skissa motiv. Under kursen kommer det både vara gemensamma övningar och enskild handledning. 

Kurstiden är lördag 15/6 och söndag 16/6 kl 10-15 med 30 minuters paus för egen fika. Vid fint väder kommer vi vara utomhus en del av kurstiden.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Nybörjare och mer erfarna kursdeltagare är välkomna.

Kursledare
Lisa Klingberg har målat sedan mitten av 1990-talet. Bakom sig har hon bland annat kurser på KV-konstskola och Göteborgs konstskola. Hon har tidigare undervisat i kreativt skapande på Axevalla folkhögskola, i bild på Karl-Oskarskolan i Falköping och på Medborgarskolan i Skövde. Lisa Klingberg målar själv aktivt och deltar regelbundet på olika konstutställningar. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursavgiften ingår inte kursmaterial. Ta med ditt eget material till kursen, tillexempel ritblock, pennor, tusch, kol, sudd, kritor, färgpennor, akvarellfärger, akvarellpenslar i olika storlekar: några mindre finare och några bredare, akvarellpapper (minst 300 gram), två stycken vattenbehållare, tejp att tejpa upp papper med. Ta med även fika/lunch. (Det finns även en kaffeautomat som tar betalkort.)

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri. Läs mer på www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 juni, 2024

  • Kurs
  • Skövde

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måleri olika tekniker: akvarell och teckning - sommarkurs ute och inne och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights