Måla i akvarell - experimentell (helgkurs)

Medborgarskolan Väst, i Mariestad
Längd
7 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
16 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
16 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Akvarell har fantastiska uttrycks möjligheter! Den kan skapas enkel eller med stort konstnärskap. På den här kursen har du möjlighet att gå från nyfiken på, till avancerad akvarellist.

Om kursen
En gränsöverskridande kurs som fokuserar på att släppa loss kreativiteten. Du kommer att arbeta med sågspån, salt, vaxkritor - allt som kan skapa berikande effekter. Utifrån bildens experimentella grund hittar vi sedan motivet och lyfter det. Syror, kaffe och andra pigmenterande material kan du också förvänta dig att det dyker upp.

För vem
För dig som har målat akvarell tidigare och vill ta ditt måleri till nya dimensioner.

Kursledare
Pia-Lena, som själv är utövande konstnär, är kursledare hos oss sedan många år. Hon behärskar såväl olja, akryl, akvarell och teckning som keramik. Grunderna är mycket viktiga för henne i under visningen, att alla lär sig om bildens uppbyggnad, perspektiv, ljus och färgernas inverkan. Många av hennes tidigare deltagare finns representerade som utställare i det årligen återkommande arrangemanget "Allékonsten". Och flera har, sedan de gått kurs för Pia-Lena, etablerat sig som konstnärer.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Tag med akvarellfärger, mjuka penslar, akvarellpaper minst 250 grams i limmade block, bomullstrasa och svamp att suga upp vatten med samt en svart tuschpenna med tun/smal spets. Önskar du måla på lösa akvarellark som du limmar upp på skivor behöver de vara minst 300 grams. Tag i så fall men egna träskivor.

Ta även med något till fika och lunch. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri. Läs mer på www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri

Värt att veta
Många av Pia-Lenas tidigare deltagare finns representerade som utställare i det årligen återkommande arrangemanget "Allé konsten". Och flera har, sedan de gått kurs för Pia-Lena, etablerat sig som konstnärer.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 mars, 2024

  • Kurs
  • Mariestad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måla i akvarell - experimentell (helgkurs) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights