Koreansk matlagning

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
7 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar
Pris
1 295 SEK
Nästa kurstillfälle
29 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Innehåll
Familjer i Korea äter vanligtvis ris, soppa/gryta och 3 - 4 olika sidorätter eller nudlar. Olika typer av Kimchi serveras nästan alltid som tillbehör på huvudmenyn.

Det finns hundratals olika variationer av kimchi, skapade av olika grönsaker. Kimchi är den vanligaste sidorätten i Korea. Den är också huvudingrediens i många populära koreanska rätter som kimchi-gryta, kimchi-soppa, och stekt ris med kimchi. På varje kurs kommer vi att laga en annan typ av kimchi.

Varje kurs kommer att bestå av olika råvaror såsom kött, fisk och grönsaker beroende på säsongens råvaror och val av meny. Menyn presenteras av kursledaren. Menyer för kursen är till exempel: Bulgogi (marinerad och grillad kött), Kimchi-jjigae (en stuvning med kimchi), doenjang-jigae, Gimbap, Kimchi Bokkeumbap, Bibimbap, Sundubu-Jjigae, Bindaetteok, Mandu, Tteokbokki, Dakkochi, nudelrätter (t.ex. Japchae, Bibim-myeon, Janchi-guksu, Bokum-myun) och många fler.

Deltagarna får lägga till, ta bort eller ändra ingredienserna i receptet till sin egen smak och behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.

I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

Rabatter  

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner,  

Länk till förmåner 
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Välkommen till oss  

  • Närmaste hållplats är Hagakyrkan eller Järntorget om du åker kollektivt. 
  • Parkeringshus finns i samma hus. 
  • Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.
  • Lokalen ligger på plan 4, hiss finns. 

Bra att veta

Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande. 

• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss. 

Länk till allmänna villkor:  
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning  

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.  

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 juni, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Koreansk matlagning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights