Förarintyg-Intensivkurs

Medborgarskolan Väst, i Stenungsund
Längd
16 timmar
Pris
2 195 SEK
Nästa kurstillfälle
16 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
2 195 SEK
Nästa kurstillfälle
16 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Förarintyget är den grundläggande båtutbildning som du bör ta om du har en fritidsbåt eller vill ha förarbevis för vattenskoter.

Upplägg
Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön.
Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands. Vi startar på lördag kl.9.30-16.00 och sedan söndag 9.30-16.00 veckan därpå söndag blir det examinationen kl.10.30-ca12.00.

För vem
Inga formella förkunskaper krävs.

Kursledare
Peter Sandersnäs, 55 år, uppväxt på sjön, skeppare och sjöräddare inom SSRS, med hundratals uppdrag bakom sig. Har även ansvarat för utbildningar och övningar inom hemvärnet och SSRS i över 20 år. 

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i våra interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du behöver boken Fritidsskepparen, passare, transportör och övningssjökort .Besälla materialet gör du här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/kungalvstenungsundorust/ Eller om du vill att det finns vid kurs start och faktureras i efterhand.

Bra att veta
Vi kommer ta lunch, antigen om man har med sig eller om man vill gå till torget, där finns en hel del att välja på. Du får en kallelse till kursen ca 1 veckor innan kursstart.Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. Kostnad för examinationen tillkommer med ca 625 kr. 

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 mars, 2024

  • Kurs
  • Stenungsund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg-Intensivkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights