Balett tåspets förberedande kurs-nybörjare

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
5 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna danskurs riktar sig till nybörjare inom balett i tåspetsteknik. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Innehåll
Med hjälp av tåspetstekniken utvecklar du din styrka, balans och kroppskontroll. Vi jobbar med övningar i klassisk balett för att kunna dansa på tåspetsarna och avslutar alltid med stretchövningar. Samtidigt som du rör på hela kroppen tränas din koordination, balans och hållning.

För vem
Denna danskurs riktar sig till nybörjare inom tåspetsteknik. Du behöver dock ha dansat klassisk balett tidigare.

Kursledare
Denna danskurs leds av Juan Carlos Requena som är danspedagog i klassisk balett och utbildad vid Santiagos Opera Ballet School och Svenska Balettskolan i Stockholm. Carlos har varit professionell dansare i 24 år och undervisat i stort sätt alla åldersgrupper.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Klädsel
Balettklädsel är inget måste men kan öka känslan, bär kläder som är bekväma att dansa i och dina tåspetsskor.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 maj, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett tåspets förberedande kurs-nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights