Arabiska, nybörjare

Medborgarskolan Väst, i Mariestad
Längd
16 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
29 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
29 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Arabiska- ett av de största språken i världen!

DAGS FÖR EN NY UTMANING? Arabiska räknas som ett av de största språken i världen och vi har många arabiska låneord i vårt språk. Visste du exempelvis att alkohol, kaffe och socker kommer från arabiskan? Nu har språket blivit ett av de största minoritetsspråken i Sverige och här får du chansen att lära dig grunderna hos oss i Mariestad.

Innehåll
Arabiska för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare. Det är första steget mot målet att kunna göra sig förstådd och förstå vad andra säger på arabiska. Redan från början tränar vi att använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer att få grundläggande kunskaper i hur arabiska är uppbyggt, alfabet och uttal.

För vem
Denna arabiskakurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Dina lärare kommer vara Hala Akari och Hassan Alkharat som båda har ursprung i Syrien. De bor i Mariestad sedan flera år och har god lokal kännedom och även kunskap om vår svenska kultur vilket gör att de på ett intressant och kul sätt kan lära ut språket.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du kommer få förslag på kursbok att inhandla vid första tillfället om du vill. Hala och Hassan använder sig också mycket av eget material som ingår i kursavgiften.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en vecka innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 februari, 2024

  • Kurs
  • Mariestad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Arabiska, nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights