Yinyoga lärarutbildning modul 1.

Längd
33 timmar
Pris
5 400 SEK
Nästa kurstillfälle
30 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
33 timmar
Pris
5 400 SEK
Nästa kurstillfälle
30 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Grundutbildningen i yinyoga är en övergripande utbildning som kan studeras i två steg: Grundutbildning modul 1 på 25 klocktimmar, samt modul 2 på 25 klocktimmar som sammanlagt ger en heltäckande 50 timmars grundutbildning i yinyoga.

Önskar du:
Större förståelse för fascians viktiga funktion i kroppen?
En djupare förståelse för din kropp och dess fysiologiska aspekter? 
Hitta enkla men kraftfulla verktyg för stresshantering? 
Hitta ett sunt förhållningsätt till eventuell smärta i kroppen? 
Hitta balans, lugnet och en mer närvarande tillvaro? 

Om kursen/utbildningen
Yinyogan består av avslappnade och enkla ställningar, som utförs sittande eller liggande. Den hjälper kropp och sinne att hitta ett lugn och motverkar smärta, stress och spänningar. I yinyoga ligger fokus på kroppens yin-delar, till exempel skelett, bindväv, ligament och inre organ. Med yinyoga blir kroppen smidigare, du får en skön stretch och en stunds avkoppling. Denna kurs/utbildning är första steget i en djupdykning inom yinyogan och dess effekter, du kommer få verktyg för att ta din egen praktik längre, men också verktyg för att kunna guida andra in i olika sekvenser i en yinyoga-klass.

Yinyoga Grundutbildning - Modul1
Denna utbildning vänder sig både till dig som ser kursen ur ett utbildningssyfte men även för dig som är ute efter fördjupning i ditt självutvecklande. Utbildningen ger dig verktyg att skapa medvetenhet kring kroppen och relation till smärta, stress och välbefinnande. Ledaren undervisar om de fysiologiska aspekterna i kroppen och hur t.ex stress försämrar kroppens funktioner, hon berättar också om den viktiga relationen mellan lymfsystemet och fascian.

Utbildningens upplägg 

 • Yinyogans historia
 • Yinyoga som metod från en terapeutisk perspektiv
 • Grunden i yinyoga-positionerna, positionernas uppbyggnad och syfte (anatomisk perspektiv)
 • Grundlig kunskap i alla yinyoga-ställningar & modifieringar
 • Anatomi i yinyogan.
 • Fascians roll i kroppen
 • Användning av props och andra hjälpmedel ur individperspektiv
 • Hur du skapar en kreativ och genuin yinyoga sekvens
 • Meditation och mindfulness (medveten närvaroträning) hur olika tekniker kan appliceras i en sekvens/klass.
 • Andningens roll i kroppen och applicering av olika andningstekniker
 • Pedagogik i yinyoga-undervisning. Tips och råd angående undervisning, sekvenser, etik och röstens betydelse. Lärarens roll som helhetsfunktion.
 • Manuellt manipulation av fascia, olika tekniker i fascia release.
 • Kort Intro till kinesisk medicin. Meridianerna i kroppen. Yin & Yang. De Fem Elementen. Qi och dess funktion. (fördjupning i steg 2) 

Målet är att du efter utbildningen känner dig trygg med yinyoga som metod och att kunskapen finns för applicering av dess principer och positioner i din egen praktik och i din undervisning. Under utbildningen kommer du att lära dig att undervisa yinyoga ur ett funktionellt synsätt. Du kommer att studera yinyoga med ett terapeutiskt och individanpassat förhållningssätt.

Efter utbildningen erhålls ett diplom på 25 timmar i yinyoga grundutbildning, modul 1 och ett utbildningskompendium.

För vem
Det här är en kurs för alla nivåer. Alla kan träna yoga oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom yoga anpassas till den enskilda personen. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar.

Kursledaren
Barbara Lörincz driver Yoga Yinasa som är specialiserat på yinyoga med inriktning å̊ bindväv och fascia. Hon är auktoriserad yogalärare hos internationella Yoga alliance med E-RYT 500. Hon har utöver sin yinyoga utbildning en grundutbildning i klassisk yoga och meditation.

Sedan 2014 håller Barbara klasser, workshops och utbildningar i yinyoga hos en mängd olika aktörer i södra Sverige. Hon är en mycket uppskattad lärare som är känd förr sitt personliga och genuina sätt att guida och hålla en trygg plats. Barbara sammanlänkar den spirituella åskådningen med modern forskning för att få ett helhetsperspektiv på sina kurser.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Mjuk/ledig klädsel rekommenderas. Ta med en varm tröja eller filt till avslappningen och gärna en vattenflaska. Yogamatta finns att låna om du inte har egen.

- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Medtag lunch och fika (om du inte vill äta ut på stan)
- Modul 2 kommer till våren.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 augusti, 2024

 • Kurs
 • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Yinyoga lärarutbildning modul 1. och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights