Diplomutbildning Konditor 2 - fortsättning helgkurs

Längd
80 timmar
Pris
21 995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
80 timmar
Pris
21 995 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Diplomutbildning Konditor 2 - fortsättning helgkurs

Fördjupa dig i flera olika tekniker inom konditori och sötsaker. För dig som vill ta hobby bakandet till en ny nivå eller få en känsla för konditori yrket.

Innehåll

Utbildningen ger dig en inblick i arbetet i konditorvärlden. Kursen är öppen för alla intresserade.

Du lär dig baka från grunden med allt vad det innebär.

  • Baka med gamla mjölsorter
  • Franska bakverk
  • Chokladteknik, olika dekorationer med choklad
  • Desserter, hur man bygger upp en dessert
  • Glasstillverkning
  • Arbeta med smördeg
  • Olika sorters tårtbottnar
  • Vi monterar olika sorters tårtor
  • Avslutnings helg med moussetema

Upptäck din bakningsglädje och vässa dina kunskaper. Lär dig  den svåra konsten att temperera choklad. Du lär dig göra moussetårta och bakverk. Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg

Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan självständigt i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas. Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

*8 tillfällen inkl livsmedelshygienutbildning.

*planerat till utbildningsköket på Hagagatan men det kan ändras till något av våra andra kök centralt i Stockholm. Viss datum förändring kan ske.

*Datumförändring kan ske samt prisrevidering.

Schema

Plan 5 , stora utbildningsköket

1, 15/9 8:30-16:30

2, 22/9 8:30-16:30

3, 29/9 8:30-16:30

4, 6/10 8:30-16:30

5, 19/10 8:30-16:30

6, 20/10 8:30-16:30

7, 26/10 8:30-16:30

8, 27/10 8:30-16:30

Förkunskaper

Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Material

Mapp som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften. Sluttid kan variera beroende på vad, som tillverkas.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på Tv.

Bra att veta

Anmälningsavgift: 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpevillkor här.

Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelandefältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning Konditor 2 - fortsättning helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.