Äkta italiensk äggpasta

Längd
4 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
12 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
12 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Äkta italiensk äggpasta

Lär dig göra äkta italiensk äggpasta från grunden.

Innehåll

Under dagen kommer deltagarna att göra pastadeg och sedan använda pastamaskinen för att arbeta fram olika former på pastan. Vi gör pastafyllning från grunden. Många av de ingredienser som vi använder är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. De flesta gillar att laga mat, framförallt om det blir gott och man har tid på sig. Kom och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er att göra äkta italiensk pasta med tillhörande sås som ni lagar från grunden. Ni kommer att arbeta tillsammans vid olika stationer med fina råvaror. Resultatet blir en härlig äkta italiensk lunch. Vi avslutar dagen med en gemensam måltid.

Upplägg

Vi arbetar vid olika stationer så att deltagarna får pröva på att göra pasta i olika format. När vi är klara dukar vi fram det som lagats och njuter av en härlig, äkta italiensk pastalunc. Vi kommer att äta vid 13-tiden, det kan därför vara bra om ni äter något innan kursstart.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Elena Urtoller är en mycket duktig kock och har haft egen restaurang i Bologna i Italien. Elena kommer från Italien och regionen Emilia Romagna och har tillverkat äkta italiensk äggpasta nästan hela sitt liv. Det Elena inte vet om pasta är inte värt att veta. Elena är språklärare i Italienska vilket gör att man utan problem kan öva på sin Italienska medan man lär sig laga pasta. Vid sidan av sitt vanliga arbete har Elena under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som ledare. Hon lär både ut matlagning och matkultur och historia.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja bland. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Äkta italiensk äggpasta och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.