Yoga MediYoga

Längd
24 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Yoga MediYoga

MediYoga® är den yogaform som idag används inom den svenska sjukvården, både i förebyggande syfte och som rehabilitering. Den kan utföras sittande på stol eller sittande på golvet. Det är en yogaform som är tillgänglig för alla – gammal som ung, nybörjare som erfaren.

 

Mycket forskning har gjorts på denna yogaform och det har visat sig att MediYoga är ett kraftfullt redskap mot stress, den stärker vårt nervsystem och motverkar utbrändhet samt skapar balans i vårt hormonsystem, och mycket mer. Framför allt är den enkel att använda i vardagen. Kort sagt har den ett bevisat positivt resultat på vår hälsa, och den är enkel att använda i vardagen.

Innehåll
MediYogan består av 5 ”delar”: andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Andningen är den primära delen vilken vi lägger stort fokus på. Till detta kopplar vi sedan två fysiska delar: position och rörelse, samt två tekniker för att hålla sinnet fokuserat: genom mantran (ljud) och fokuspunkt. MediYogan är uppbyggd efter ett visst ”schema”: intoning, rörelseövningar, vila, meditation och uttoning. Detta grundrecept ändras inte då det är denna sammansättning det forskats på med goda resultat.

Upplägg
Kursen hålls varje vecka.

Du får prova första tillfället! Du måste dock göra en anmälan så att du har en garanterad plats då vi inte har några öppna prova-på klasser. Vill du inte fortsätta! Kontakta Medborgarskolan senast 48 timmar efter första tillfället och före tillfälle 2 så får ni kostnadsfritt avanmäla er från kursen, annars debiteras hela kursavgiften.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Du jobbar utifrån din kropp och dina egna förutsättningar.

Kursledare
Lisa Helldén, diplomerad MediYoga Instruktör, både i Sverige och USA, med grundutbildning i anatomi och fysiologi. Mitt fokus som MediYogainstruktör är människan som helhet. Välmående såväl fysiskt som psykiskt. Och ditt välmående börjar med andningen!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

 • Medtag egen yogamatta, mattor finns även att låna vid behov.
 • Ha bekväma kläder på dig som gör att du kan röra dig fritt
 • Träna gärna barfota (otaliga meridianer, nervändar och energipunkter börjar och slutar i fötterna, vilka är kopplade till hela kroppen)
 • Ät inte för nära inpå ett yogapass (matsmältningsprocessen försvårar träningen.
 • Drick vatten och ta det lugnt efter utfört yogapass – sträva efter att mjukstarta efter passet
 • Omklädningsrum och duschmöjligheter finns.
 • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

  Friskvårdsbidrag
  Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

  Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

  Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

Våra lokaler ligger centralt i Örebro, Fredsgatan 14. i området Fanfaren.

Kök med mikrovågsugn, kyl, vi bjuder på kaffe eller te i entrén.

Bra att veta

Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Yoga MediYoga och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.