Röjsågskörkort nivå RA RB

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
22 timmar
Pris
4 600 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
22 timmar
Pris
4 600 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Röjsågskörkort nivå RA RB

Ta ditt Röjsågskörkort nivå A och B under en helg! Vi erbjuder intensivkurs för dig som snabbt vill ta ditt Röjsågskörkort Nivå A. Kursen sker i samarbete med Säker Skog. Kursen kommer hållas utomhus. Vi bjuder på mat under kursen.

Innehåll
I kursen ingår det du behöver för att kunna ta Röjsågskörkort. Detta innefattar:
- Teori
- Praktik i skogen
- Proven innefattar teoridel för nivå RA och RB samt praktiska prov för nivå RA och RB.

När du har klarat din examination får du ditt röjsågskörkort. Körkortet intygar att innehavaren har kunskaper enligt Säker Skogs riktlinjer och kvalitetsnormer för respektive körkortsnivå. Pris för detta ingår inte i deltagaravgiften utan tillkommer med 450 kronor. Skulle du behöva gör om proven tillkommer kostnad för detta.

Upplägg
Kursen är på två tillfällen, måndag och tisdag3-4 juni  kl. 08:00-16:00.

Första tillfället är ni på Medborgarskolan i Karlstad för teori. Andra dagen är ni utomhus för övning och övningsplatsernas läge varierar berodde på vart vi får objekt för kursen. Övningsplatsen får ni av kursledaren första kursdagen.

Vi bjuder på lunch och kaffe bägge dagar. Vänligen meddela oss om ni har önskemål om specialkost eller allergier.

Förkunskaper
Kursen håller ett högt tempo, god studievana är ett krav.

Kursledare
Ledare för kursen är Georg Wickberg. Han har arbetat med skogsbruk i snart 40 år och har lång erfarenhet av eget företagande med egen skog, manuell avverkning med motorsåg, skottning och skördesavverkning. Dessutom var han svensk mästare i skog 2002 och 2011. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial finns på plats när du kommer, du behöver inte köpa något material i förväg.

Ta med fullständig utrustning för röjsåg samt kompletta verktyg, personlig skyddsutrustning så som hjälm, handskar, skyddsskor med stålhätta, väst med märkning 471 och reflexer, lilla första förband, röjsåg, bensin och olja till de kurstillfällen som är i skogen.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Röjsågskörkort nivå RA RB och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.