Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
9 timmar
2020-03-12 17:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Drömmer du om att skapa egna hantverk? Vill du vara mer miljömedveten och skapa dina egna redskap i trä? Denna kurs visar vägen in i en värld av slöjdande!

Innehåll
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Vi värmer upp med att göra ett enklare köksredskap t ex en smörkniv eller en stekspade. I nästa steg får du lära dig att tälja en skålformad yta t ex en slev. Att kunna tälja ger dig möjlighet att skapa allt ifrån slevar, leksaker, klädhängare och/eller enklare pallar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Uppehåll för eventuella helgdagar görs upp mellan ledaren och deltagarna under första kurstillfället.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Truls Olsson är utbildad lärare inom naturvetenskap, svenska och matematik och har ett stort intresse för att tälja köksredskap. Han började tälja köksredskap när ett av hans plastverktyg började smälta i stekpannan. För att göra varje redskap unikt följer Truls träets fibrer och former. Han använder inga elverktyg utan endast traditionella verktyg vid tillverkningen av redskapen.

Kursmaterial
Du behöver ta med dig en kniv samt en vass skedkniv. Ved finns att tillgå på plats. Du får givetvis gärna ta med dig eget trä om du vill.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tälja.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tälja!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner