Visa kurser.se som: Mobil

Landskapsmåleri i akryl - Sommarkurs utomhus

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Strängnäs
28 timmar
2021-08-09 10:00
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Har du alltid velat måla fina vyer? Vill du förbättra din teknik kring landskapsmåleri? I denna 4-dagarskurs får du verktyg för att utveckla ditt avbildande av miljöer. Tillsammans lär vi oss om perspektiv, ljus, avstånd, färg och hur dessa kan skapa djup. Välkommen!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll

Landskapsmåleri och avbildande måleri av olika miljöer. Tekniker och tips för att måla vyer, landskap och miljöer samt genomgång av perspektiv, proportioner, ljus, seende, förenkling, komposition/disposition och färglära. Du får handledning och möjlighet till skaparglädje genom denna fria utomhuskurs.

Upplägg
Vi börjar med att träffas i Medborgarskolans lokaler i Strängnäs. Under kursens gång kommer vi att vid fint väder även kunna ta skapandeprocessen utomhus samt i ateljémiljö.

Vi träffas måndag till torsdag samma vecka mellan kl. 10.00 - kl. 15.15. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen. Tillgång till kök och mikro finns.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta på kursen. Även du som har målat sedan tidigare är välkommen!

Kursledare
Gustav Karlsdotter Denninger, legitimerad lärare och konstutbildad på Eskilstuna Folkhögskola. Gustav har tecknat och målat sen barnsben och är verksam i sin ateljé i Strängnäs sen 2016 och hans intresse för konst består både i måleri och teckningens material såväl som den skapande processen och spännvidden mellan avbildande och abstrakt måleri.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns tex. att köpa hos Flügger färg eller Akademibokhandeln i Strängnäs.

Du kan välja att köpa ett färdigt set med färgtuber eller enskilda tuber. Förslag på färger kan vara:

Cadmium/primär red, Crimson red, Cadmium/primär yellow, Lemon yellow, Ultramarine blå, Prussian/phtalo/winsor blue, Svart av valfri sort, vitt av valfri sort

Penselset med olika typer av penslar.

Färdig uppspänd duk, pannå eller en träskiva typ play wood eller spånskiva.

Vattenkärl

Palett (Någon form av trä eller plastskiva att blanda färg på)

När vi målar utomhus är du välkommen att ta med dig en campingstol och en träskiva eller annat hårt underlag för din målning. Papper att torka av penslarna med.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Förhyrd parkering finns utanför våra lokaler och dem får nyttjas fritt av dig som deltagare.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Landskapsmåleri i akryl - Sommarkurs utomhus.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Landskapsmåleri i akryl - Sommarkurs utomhus!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner