Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
24 timmar
2019-09-04 19:00
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Prova på något nytt och arbeta med dina händer. Om du har provat knyppla innan ges det möjligheter till utveckling av ditt hantverk. Den här kursen ger dig möjlighet att lära dig en fängslande hantverksteknik - Lär dig knyppla!

Innehåll
Du lär dig knypplingens grundläggande tekniker.
Arbetet formar du utefter dina egna idéer.

Upplägg
Kurstillfällena är förlagda varannan vecka. Det ger möjlighet att hinna knyppla hemma mellan gångerna. Vi går igenom de olika uppsättningsmomenten både gemensamt och individuellt. Gruppen består av deltagare på många olika nivåer. Nybörjaren lär sig att knyppla från grunden samt att knyppla en spets och montera. Du som nybörjare bestämmer i samråd med kursledaren vad som kan vara lagom att börja arbeta med. Du som är mer erfaren arbetar utifrån egna idéer. Du arbetar självständigt under kursledarens handledning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta i kursen. Gruppen består av 6-8 deltagare med olika erfarenhet inom knyppling.

Kursledare
Heléne Lindberg har haft knyppelkurser i mer än 15 år och brinner för att fler ska få lära sig hantverket.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med papper, penna, sax, lingarn, knyppeldyna och de tillbehör som finns till dynan, t ex pinnar, mönster, knappnålar - tunna utan glashuvud.
Material finns att köpa av ledaren.

Bra att veta
Vi träffas varannan vecka, jämna veckor.

I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare, uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Knyppling.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Knyppling!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner