Visa kurser.se som: Mobil

Keramik - Helgkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
13 timmar
2020-05-09 10:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Gör din egen skål, kopp eller varför inte ett smycke eller en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
På kursen visar vi olika keramiska tekniker som kavling, ringling, tumning. Du får även prova på att dreja och beskicka. Vi går igenom de olika arbetsmomenten som leder till ett färdigt föremål, inklusive glasering. Bränning ingår och inom ca två veckor efter avslutad kurs kan ni hämta era alster.

Upplägg
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Kursen går under en helg (lördag och söndag samma vecka) samt en lördag förmiddag. OBS! Olika tider de olika dagarna: lör 9/5 kl. 10.00-14.00, sön 10/5 kl. 10.00-14.00, lör 23/5 kl. 10.00-12.15.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans och utifrån där vi är kunskapsmässigt.

Kursledare
Ingrid Phil har mångårig erfarenhet som bildlärare och keramiker. Hon är kunnig inom många olika tekniker och kommer att kunna hjälpa dig att hitta just din teknik. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik..

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder.

Vi har en helt ny keramikverkstad som ligger i Ekeby Bruk (ingång 4 G) i Uppsala. Alla våra keramikkurser kommer fr.o.m. första januari 2020 hållas i den nya verkstaden.

OBS! Det är högt tryck på våra keramikkurser och man kan därför anmäla sig som reserv. Viktigt att tänka på dock är att om man får en plats på en kurs är anmälan bindande (se separata köpvillkor) och man kan därför inte "byta" kurs om man kommer in som reserv på en annan kurs.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik - Helgkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik - Helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner